Tv2, RTL Klub: egy pofon ide, egy pofon oda

Vágólapra másolva!
Péntek este idei legjobbját érte el a Megasztár, 2,19 millió nézővel, ám szombat este a Tv2 mélypontra került, miközben 2,82 millió tévézővel szárnyalt az X-Faktor.
Vágólapra másolva!

Az egy héttel ezelőtti 1,88 millió után már 2,19 millió tévéző látta október 22-én a Megasztár-t, tehát bölcs döntésnek bizonyult az a lépés, hogy kikerült az X-Faktor sávjából a Tv2 tehetségkutatója. A péntek estét ezzel nyerte is a Tv2, de így komoly ellenfél nélkül maradt szombaton az RTL Klub, amely 2,82 milliós nézettséget regisztrált az X-Faktor adásideje alatt.

agb

Nézze nagyban itt!

A kereskedelmi tévék azonban a 18-49-es célcsoportban mérik magukat: a fiatalabb nézőknél a Megasztár magas, 50,4, az X-Faktor pedig döbbenetes, 62,5 százalékos közönségaránnyal ment, a 9 és fél randi című magyar film nem tudott említésre méltó ellenállást kifejteni. Főműsoridőben az RTL közel 56, a Tv2 csak 11 százalékot ért el október 23-án, az ilyen különbség módfelett ritka: az AGB nem készült ilyen eredményekre, mert a grafikonon már nem is látszik a görbe csúcsa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!