A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ellopták a magyar filmesek kameráját Bolíviában

Vágólapra másolva!
A világ különféle börtöneiben fogva tartott magyarokról forgatott az HBO Bolíviában, amikor meglopták őket, ugyanabban a szállóban, ahol korábban az államellenes szervezkedéssel gyanúsított Rózsa Flores Eduardót lelőtték.
Vágólapra másolva!

A magyar HBO-tól érkezett filmeseket loptak meg a bolíviai Santa Cruzban, épp abban a szállodában, a Hotel Las Américas de Santa Cruz de la Sierrában, amelyben 2009 áprilisában kormányerők lelőtték az államellenes összeesküvéssel vádolt Rózsa Florest - írja a hoybolivia.com. A lap szerint a magyarok két olyan szállóvendégre gyanakodnak, akik ugyan kolumbiai útlevéllel jelentkeztek be, de valószínűleg kubaiak voltak: a gyanú szerint szállodai alkalmazottnak álcázták magukat, így jutottak be a magyarok szobáiba. Az üggyel kapcsolatban a helyi rendőrség türelmet kért, a lap szerint még nem nyilatkozott.

A Los Tiempos című lap szerint a magyar stáb nem Rózsa Flores ügyét bolygatná, hanem a világ börtöneiben fogva tartott magyarokról forgat, és mivel korrekt képet szeretne mutatni a helyzetről, az elnöktől, Evo Moralestől is kértek interjút, a hatóságokkal február eleje óta leveleznek erről. Az újság arról ír, hogy a magyarok nyolc napot töltenek Bolíviában, La Pazban és Santa Cruzban.

Az [origo] kérdésére az HBO megerősítette, hogy ellopták a stáb kameráját. Valóban forgatnak kint, Magyarok a világ börtöneiben címmel. Három országba, Peruba, Bolíviába és Ecuadorba jut el a stáb, összesen kilenc rabról (köztük Tóásó Elődről) készül anyag, tehát nem a Rózsa-ügyről forgatnak. Háromfős stáb tartózkodik kint, jelenleg is Bolíviában vannak, a hétvégén utaznak tovább Ecuadorba.

Ketten börtönben

A terrorizmussal gyanúsított csoportot 2009. április 16-án számolták fel a Santa Cruz-i Las Americas szállodában: a rajtaütés során agyonlőtték a vezetőjüknek tartott Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették, ők továbbra is rács mögött várják az ellenük folyó eljárás végét.

Rózsa Flores ügyéről írt korábbi cikkeinket itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!