Megtudták a feladatokat az RTL-es vetélkedő játékosai

Vágólapra másolva!
A hamarosan az RTL Klubon látható Egy perc és nyersz játékosai nem kezdőként csöppennek majd a vetélkedőbe, mert több napon át gyakorolhattak a csatorna székházában, megismerve az összes, szóba jöhető feladatot. A műsor producere szerint a gameshow kifejzetten vidám, pozitív, és reméli, hogy a tévézők drukkolni fognak a szereplőknek, nem pedig bukásukat kívánják majd. Úgy látják, Sebestyén Balázsnak bejön a formátum - nem véletlenül hagyta ott az X-Faktor-t ezért a műsorért.
Vágólapra másolva!

Már forgatja az RTL Klub az Egy perc, és nyersz című vetélkedőjét, amelyet az [origo] megkeresésére a csatorna "helyes, látványos, nagy, családi vetélkedőnek" aposztrofált. Herman Péter kreatív producer érdeklődésünkre elmondta, hogy hétfő óta forgatnak: "Egy nap három adást rögzítünk. Ilyenkor általában az első napon még csak egyet, azt megvágjuk, megnézzük a hibáit, elemezzük. Aztán napi kettőt, végül hármat veszünk fel. Azért van nagyon nehéz dolgunk, mert míg egy Legyen ön is milliomos!-nál egy gombbnyomás után jön a következő kérdés, itt minden szint előtt át kell rendezni a színpadot, be kell hozni a kellékeket. Mindezt olyan gyorsasággal, mint egy Forma-1-es kerékcsere esetében, hogy a játékos, a műsorvezető és a közönség ne zökkenjen ki a hangulatból."

Ha már műsorvezető: Sebestyén Balázst a stáb nagyon motiváltnak látta, állítólag nagyon érzi a vetélkedőt. "Jól érzi magát a műsorban, őt is magával ragadta a show. Ez a formátum több mint húsz országban megy, az amerikai NBC szerda este nyolckor adja, nem véletlenül. A stúdióban elképesztően feszült hangulat van, drukkolnak a versenyzőknek. Izgalmas vállalkozás ilyenbe belekezdeni, mert itt tényleg nagyon tudunk örülni mások sikerének, miközben amúgy hajlamosak vagyunk arra, hogy a bukáson, kudarcon nevessünk" - mondta Herman Péter.

Több, mint négyezren jelentkeztek, ami új játék esetében meglehetősen nagy szám. "Egy műveltségi vetélkedő esetében azok, akik jelentkezni szeretnének gyakran tartanak attól, hogy mit szólnak majd a barátok, a kollégák az eredményhez. Ezzel szemben az Egy perc és nyersz egy olyan pozitív hangulatú műsor, ahol a nézőtéren ülő rokonsággal együtt mindenki őszintén szurkol a játékosoknak. Nincsenek szélsőséges személyiségek, nem cicababák és kigyúrt, tetkós alakok versengenek" - tette hozzá.

nbc

A kiválasztott szereplők három-négy héttel a felvétel előtt felkészítő táborban vettek részt, ahol a műsor készítői megmutatták nekik a feladatokat. Az első etapban 90-100 játék fog megjelenni, ezeket a jelentkezők a műsorkészítők segítségével az RTL Klub székházában, négy napon keresztül, majd otthon szinte teljes szabadidejükben gyakorolhatták. A műsor különlegessége, hogy a feladatok elvégzéséhez kizárólag olyan eszközök szükségesek, amelyeket minden átlagos háztartásban megtalálunk, így az, hogy ki-mennyit gyakorol zacskókkal, vattapamacsokkal, villákkal és lufikkal, csak az eltökéltségén múlik.

"A játékosok tíz feladatot kapnak nehézségi szint szerint. A játékokat már ismerik, így megértésük nem vesz igénybe hosszabb időt. A tíz szintből álló nyereményfán ötvenezer forint az első garantált nyeremény, ezt követően csak az ötödik (egymillió forint) és a hetedik (hárommillió forint) szint elvégzése után tudhatja a játékos biztosan a zsebében az elért összeget. Mindenki három élettel kezdi a játékot, a cél természetesen a tízmillió forintos fődíj elérése. A versenyzők minden szint után eldönthetik, hogy folytatják-e a játékot, vagy elviszik a nyereményt. Passzolni a Legyen ön is milliomos!-hoz hasonlóan nem lehet, az elvállalt szintet teljesíteni kell" - magyarázta a kreatív producer, aki szerint a műsorban az a legjobb, hogy üres kézzel szinte senki nem megy haza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről