A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Magyar siker egy brit tévés tehetségkutatón

Vágólapra másolva!
A zsűri egyöntetű döntésével továbbjutott a legnépszerűbb brit televíziós tehetségkutató műsorsorozat, a Britain's Got Talent következő fordulójába a Face Team nevű magyar akrobatikus kosárlabdacsapat.
Vágólapra másolva!

Az öttagú férficsapat az ITV kereskedelmi csatornán évente megrendezett, milliók által nézett válogató e hétvégi epizódjában lépett fel, és mutatványa tetszett a zsűrinek és a közönségnek egyaránt. A fellépés előtti felvezetőben a csoport egyik tagja elmondta: azért nem Magyarországon, hanem a Britain's Got Talent színpadán próbálnak szerencsét, mert "ez a világ legnagyobb tehetségkutató show-ja".

A beszólós, szigorú Cowell - aki az X-Factor szülőatyja is - azért nem állta meg egy-két bíráló szó nélkül, közölve, hogy szerinte egyes mozzanatok "kissé ügyetlennek tűntek ... ezeken dolgoznotok kell, különben a műsorotok kicsit amatőr lesz". Mindazonáltal, amikor a továbbjutásról szóló szavazásra került a sor, mind a négy zsűritag egyértelműen igennel voksolt.

A Britain's Got Talent-ben tűnt fel például három éve Susan Boyle, az egykori skót munkanélküli háziasszony, aki 48 évesen gyakorlatilag öt perc alatt lett világhírű - rövid idő alatt pedig többszörös milliomos és ünnepelt előadóművész -, miután a nemzetközi showbiz legnagyobb profi világsztárjait megszégyenítő énekhangon adott elő egy dalt a Nyomorultak című musicalből, megdöbbentve a tehetségkutató vetélkedő zsűrijét és közönségét egyaránt.

A felvétel itt megtekinthető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!