A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Így kellett volna kinyírni Dextert?

Dexter
Vágólapra másolva!
Véget ért a sorozat, egy meglehetősen sokat vitatott fináléval. A széria egy korábbi producere egészen más véget képzelt el – csak akkor olvasson tovább, ha nem zavarja, hogy kiderül pár részlet az itthon még be sem mutatott évadból!
Vágólapra másolva!

Clyde Phillips executive producerként dolgozott a sorozat első négy évadában: úgy látja, hogy a Dexter zárásra rendben volt, a stáb jó munkát végzett, majd miután kötelességből dicsérte a volt kollégákat, az E! Online-nal megosztott néhány gondolatot arról, milyen alternatív befejezést tudott volna elképzelni a szériának.

Mint ismert, az írók a legvégére kinyírták Debrát, megmenekült viszont Hannah és Harrison. A hurrikán közepébe motorcsónakkal behajózó Dextert a világ halottnak hiszi, mert csak roncsdarabok kerültek elő a hajóból – de az utolsó egy percben felbukkan a mindent túlélő főhős, mint favágó valahol messze Miamitól: csak néz sötéten maga elé, szakállas fejjel. Ettől frászt kapott a sorozat több rajongója, de a szándék nyilvánvaló: hagytak egy kiskaput, hátha készül spinoff, és kell hozzá a megzakkant vérnyomelemző.

Dexter Forrás: Showtime

Phillips szerint adekvát befejezés lett volna, ha az utolsó jelenet azzal nyit, hogy Dexter lassan felnyitja a szemeit. Erre sok néző azt gondolta volna, hogy „ó, csak egy álom volt az egész!", de a kamera távolodni kezd az arcról, és látjuk, hogy épp kivégzés előtt áll egy floridai állami fegyintézetben. A producer szerint remek befejezés lett volna, ha a félig elkábított Dexter még felnéz egyszer a galériára, ahol számos ismerős ácsorog (nyilván szellemként vagy vízióként). Ott toporgott volna vádlón a hűtőkocsis gyilkos, LaGuerta, a Szentháromság néven ismert gyilkos, Doakes, Rita, Debra, és még sokan, mind olyanok, akik Dexter miatt haltak meg.

A spinoff pedig elég valószínűtlen, mivel a nézettség sem volt már az igazi. A halott Debra már nem kaphat testvérsorozatot, hacsak nem az előzményekre fókuszálnak. Hannah és Harrison szála és argentin kalandja nem elég erős egy önálló szériához, esetleg Quinn és Batista párosa nyomozhatna egy újabb krimiben: egyik ügyük lehetne egy fakitermelésen, ahol rejtélyes módon tűnnek el a munkásemberek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!