A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A NAV is vizsgálja Berki Krisztián vagyonát

Vágólapra másolva!
Az Édes élet sztárja szerint több százmilliós vagyona van, de Amerikában adózik, mert ott van a bejelentett lakcíme. A Blikk szerint a NAV vizsgálja Berki vagyonát.
Vágólapra másolva!

Bár az adótitok miatt konkrét ügyről a NAV nem adhat felvilágosítást, a Blikk úgy tudja, hogy a magyar adóhatóság vizsgálja a volt Fradi-vezér, Berki Krisztián vagyonát. Az Édes élet sztárja korábban egy televíziós műsorban bevallotta, hogy több százmilliós vagyonnal rendelkezik, és a kedvezőbb adózási feltételek miatt Amerikában van az állandó lakcíme, és ott is adózik.

„Tartósan külföldön tartózkodó magyar állampolgár vagyok” – mesélte a Frizbiben Berki. „Találtam olyan országot, ahol egyébként is szeretek tartózkodni, van üzleti érdekeltségem, és adózási szempontból is sokkal kedvezőbb. Be vagyok jelentve Amerikában, van vállalkozásom, és ingatlanom is.”

A Blikk szerint az Édes élet szereplői a forgatási napok számától függően, számla ellenében kapják a tiszteletdíjukat. Magyarul: aki sokat van képernyőn, az sokat is keres. Berkiék elég sokat szerepelnek, így a havi díjazásuk elérheti akár az egymillió forintot is – írja a lap, amely szerint az ehhez hasonló ügyekben a NAV általában össze szokott fogni a külföldi adóhatósággal, és közösen vizsgálják meg az érintettek vagyonát.

A Blikk által megszólaltatott adószakértő szerint Berkinek itthon kell adóznia. Vadász Iván szerint ha valaki magyar állampolgár, az nem mentesül a magyarországi adózás alól.

„Csak akkor nem köteles valaki itthon adózni, ha kettős állampolgár, és a lakcímnyilvántartásból is törölteti magát. Ami Berki Édes életben kapott jövedelmét illeti: Magyarországon az a fő szabály, hogy ha valaki pénzt ad, azt nettóban teszi. Ha nem így adja, akkor annak meghatározott feltételei vannak. Az a vállalkozás, ami az Édes életet csinálja, nyilván megnézi a számlát, amit benyújtanak. Ha nem megfelelő számlát fizet ki, akkor a számlabefogadó társaság állja a következményeket. Berkinek pedig akkor is Magyarországon kell adóznia, ha egy amerikai társaság számláz” - mondta Vadász.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!