Az elődöntőben már mindenki csak magára számíthat, többet nem főznek csapatban a Séfek séfe versenyzői, ugyanis az elődöntőhez ért a gasztro-tehetségkutató. Krausz Gábor csapatából Zalán és Roland, Wolf András csapatából Bence és Róbert, Vomberg Frigyeséből pedig Melitta és Balázs jutott a legjobbak közé.
Az első kör után a három séf vakon kóstol, a leggyengébb étel készítője pedig azonnal búcsúzik. A második feladatnál három kóstoló érkezik melléjük, olyan vendégséfek, akik a magyar gasztronómia meghatározó alakjai, akik hozzájuk hasonlóan vakon kóstolva mondanak majd véleményt a versenyzők ételeiről.
A hat séf közösen dönt arról, ki az a három séfjelölt, aki pénteken megküzdhet a fődíjért, azaz ki viheti haza a tízmillió forintos fődíjat és a franciaországi Paul Bocuse Intézet 3 hetes szakmai kurzusát.