A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy Hongkongban élő magyar nő elmesélte, milyen ott a helyzet

virus disease Horizontal
A woman wears a face mask as she walks across a zebra crossing in Hong Kong on April 28, 2020. (Photo by Anthony WALLACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az április 28-i Egyenlítő is három érdekes témával foglalkozik az Ozone TV-n, délután ötkor és este tizenegykor.
Vágólapra másolva!

Az első téma a járványügyi, magatartási kódex: egy Hongkongban élő magyar nő járványügyi magatartáskódexet készített magyaroknak oktatóvideó formában. Nagy Gabriella Zsuzsa nemzetközi coach a vendég, akivel arról a régióról beszélgetnek, amely már átvészelt egy járványt, a 2000-es évek elején egy a maihoz hasonló koronavírust. Hongkongban mindössze négy halottja van a járványnak, a beszélgetésből ennek okai és miértjei derülnek ki.

Hongkongi járókelő április 28-án Forrás: AFP/Anthony Wallace

A Föld órája is téma. Minden év márciusának utolsó szombatján "sötétbe borul" a bolygó. A Föld órája 2007-ben indult, mára pedig a világ egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé nőtte ki magát. 2019-ben már 188 ország, 2 és fél milliárd ember és több mint 7000 település kapcsolta le fényeit egy egész órára. Sipos Katalinnal, a WWF Magyarország igazgatójával beszélgetnek az akció üzenetéről.

A harmadik téma a fogorvoslás járvány idején. Dr. Strausz Ágnes fogszakorvossal beszélgetnek a szakma és az szájegészségügyi ellátás nehézségeiről, valamint az óvintézkedésekről, amiket tennünk kell ebben az időszakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!