Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Álmodnak a csecsemők?

csecsemő pelenka Infant with motoric toy SOCIAL ISSUES COMPANY Children BABY Diaper Disposable diaper threaded
Pelenkás csecsemő
Vágólapra másolva!
Május 14-én három érdekes témával jön az Egyenlítő az Ozone TV-re, délután ötkor és este tizenegykor.
Vágólapra másolva!

Vajon egy csecsemő is képes képes álmodni? Erről kérdezik a műsorban Kalmár Szandi alvásszakértőt, aki beavat a legkisebbek alvási szokásaiba, és elárulja, hogy vajon léteznek-e csecsemőkori alvászavarok.

A kép illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

A folytatásban az EU ötletversenye a téma. Az Európai Innovációs Tanács, EUvsVirus Hackathon címmel online ötletversenyt rendezett a koronavírus tematikája köré építve. 114 európai ország 21 ezer jelentkezője közül két magyar csapat is első helyezést ért el.

A harmadik téma az evolúció

161 évvel ezelőtt jelent meg Charles Darwin főműve a fajok evolúciójáról. A korabeli kritikák ellenére, teljesen átformálta a tudományos világképünket. De hogyan zajlik ma az evolúció? Hogyan katalizálja az evolúciót a természetes kiválasztódás, a túlélés és az alkalmazkodás? A Duna-kutató Intézet igazgatóját, prof. Végvári Zsoltot kérdezik az állatvilágban zajló változásokról. Az állatok vonulása a Föld klimatikus változásai miatt alakult ki, a beszélgetésből kiderül, hogy a napjainkban felgyorsuló klímaválság hogyan hat az élővilág vándorlására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről