Új részletek derültek ki Marilyn Monroe haláláról

BIO-MONROE Square Vertical BLACK AND WHITE PICTURE PORTRAIT CLOSE-UP ACTRESS
A portrait taken on December 3, 1961 shows American actress Marilyn Monroe. AFP PHOTO (Photo by ARCHIVE / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy rejtélyes haláleseteket bemutató sorozat készítői azt állítják, új bizonyítékokat találtak Marilyn Monroe halálával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A ZDF Enterprises és a Story House Productions közösen készíti a Cold Case: History című dokumentumsorozatot, amelyben rejtélyes haláleseteket járnak körül.

A stáb a modern technika és a legfrissebb bűnüldözési eljárások segítségével próbál megfejteni olyan régi ügyeket is, mint például III. Ramszesz meggyilkolása vagy a londoni Towerbe zárt hercegek esete – akiket a mai napig nem sikerült egyértelműen azonosítani, de gyanítják, hogy III. Richárd eltűnt unokaöccsei lehettek.

Marilyn Monroe Forrás: AFP/Archive

A sorozatban a 20. század vitatott halálesetei közül is megvizsgálnak párat, Rosemarie Nitribitt-tel és Marilyn Monroe-val is foglalkozik egy-egy epizód.

A ZDF Enterprises dokumentumműsorokért felelős alelnöke, Ralf Rueckauer azt mondta, hogy Monroe esetében konkért bizonyítékokat találtak, és szűkítették a lehetséges gyilkosai körét. A színésznő 1962-es halálát ugyanis hivatalosan öngyilkosságnak nyilvánították, de azóta több összeesküvés-elmélet is született arról, hogy igazából gyilkosság áldozata lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!