Szikora Róbert az Origónak: Omegás voltam, Benkőtől kaptam az első autogramot

Szikora Róbert interjú portré szikora robi Szikora Róbert interjú
Szikora Róbert interjú
Vágólapra másolva!
Az R-GO frontembere is szeretettel emlékezik az elhunyt Benkő Lászlóra, a Népstadionban, egy SZÚR-on mutatkozott be neki. Mindenki szerette az Omega billentyűsét, nagyon vidám embernek ismerte. 
Vágólapra másolva!

„Én omegás voltam fiatalon. Már zenéltem, de még akkor is omegás voltam: emlékszem, egy rákospalotai koncerten bementem az öltözőjükbe, vettem egy posztert tőlük, amit alá is írt Laci. Amit az Omega elért, azt senki nem tudta megismételni Magyarországról, Benkő Lacinak pedig elévülhetetlen érdemei voltak ebben" – mondta az Origónak Szikora Róbert.

Omega, 1976 Fortepan / Szalay Zoltán

„Korábban csak annyit tudtunk róla, hogy hihetetlen nyitott ember volt, sztárallűr sem volt benne, miközben alapítója volt a magyar rock- és popzenének. Nagy dumagép volt, mindig sztorizott, az egész zenei világot komplexen látta" – emlékezett.

„Volt egy nagyszerű grafikus művésznő, Papp Judit, az örökösnél voltak eredeti Omega-naplók, eredeti képekkel. 250 eredeti fotó, egy kincs, én vettem meg. Van egy benne egy képsorozat, a Facebookon meg is osztottam pár fotót, egy koncerten Laci szóló dalokat is adott elő, kongázott, trombitált, fuvolázott, orgonán játszott, zongorázott. Nem kispályás volt. Igazán nagy formátumú ember volt" – mondta Szikora az Omega billentyűséről. Kérte is az R-GO rajongóitól, hogy mindenki mondjon el egy imát az elhunyt zenészért.

Szikora Róbert Fotó: Hirling Bálint - Origo

Benkőt ismerte, de közös fellépésük nem volt. „Amikor a Hungária már nagy volt, akkor a szervezők talán az Omega konkurenciájának tarthatták, mert nem volt közös bulink. Én mindig tiszteltem azokat a nagyszerű zenészeket, akik előttünk jártak. Nagy dolog volt, amikor bemutatkoztam neki, a Népstadionban volt, egy SZÚR alkalmával. Tudta, ki vagyok, persze, de belül remegett a szívem egy kicsit, mégiscsak a Benkő Laci állt velem szemben" – emlékezett.

Focis hasonlatot is elővett az R-GO énekese: „Nagy játékosok voltak, mindent feltettek a zenére... sok korszakon átment az Omega, mindig jól vizsgáztak. Olyanok voltak, mint a mostani magyar labdarúgó-válogatott... csapatban nagyon jók. Ők valamit megtanultak egymástól, és ez a lényeg, hogy együtt dolgozzunk, egymást segítsük."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről