A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egzotikus helyeken forgatott Gordon Ramsay

84648 Rewa, Guyana - Gordon Ramsay holding caiman tail during the big cook. (Credit: National Geographic/Justin Mandel)
Rewa, Guyana - Gordon Ramsay holding caiman tail during the big cook. (Credit: National Geographic/Justin Mandel)
Vágólapra másolva!
Az Új utakon című utazós-főzős műsor második évadában Ramsay Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana tájaira látogat.
Vágólapra másolva!

Nehezen megközelíthető helyre utazott Ramsay (még a járvány előtt), melyek eddig többé-kevésbé fehér foltok voltak a világ gasztronómiai térképén. A sorozat epizódjain keresztül a nézők is felfedezhetik a világ legkülönlegesebb országait és képet kapnak az adott nép kultúrájáról is. Az Új utakon attól különleges, hogy Gordon Ramsaynek nem csupán főznie kell, hanem be is kell szereznie az alapanyagokat.

Forrás: National Geographic

„A biztonság most az első. Az utazás során eljuthatunk csodálatos helyekre, fantasztikus kalandokban lehet részünk, de nem ennek van most itt az ideje.

Brazíliába vagy Argentínába például. Az ételeik robusztussága és az, ahogyan elkészítik a grilleket, nagyon érdekel. És persze összekötném mindezt egy kiadós hegymászásssal is" - nyilatkozta a séf.

Forrás: National Geographic

Az Új utakon második évadának epizódjaiban Ramsay többek közt a következő – nemcsak kulináris – kihívásokkal néz szembe:

• Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják (vagy inkább fékezik) jószágaikat egy rizsföld sártengerében;

• Tasmania veszélyes, sziklákkal teli partjai előtt alámerül a háborgó tengerben, hogy langusztát fogjon egy helyi ételkülönlegességhez;

• Dél-Afrikában helikopterből kiugorva veti magát a habokba, hogy kagylókat gyűjtsön az óceán parti vizeiben;

• Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat;

• Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit;

• Dél-Indiában pedig ősi – nehezen kezelhető – eszközökkel, többek közt egy 90 kilós hálóval száll tengerre, hogy halat fogjon velük.

A premier Magyarországon 2020. szeptember 6-án lesz a National Geographic csatornán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!