A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tovább bővülhet Benkő László zenei öröksége

Benkő László billentyűs hangszer FOTÓ ÁLTALÁNOS HANGSZER koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY szintetizátor TÁRGY zenél zenész
Kolozsvár, 2016. augusztus 22. Benkő László billentyűs az Omega együttes koncertjén az erdélyi Kolozsvár főterén, a Kolozsvári Magyar Napok záró rendezvényén 2016. augusztus 21-én. MTI Fotó: Biró István
Vágólapra másolva!
Hatalmas mennyiségű feldolgozatlan anyagot hagyott hátra Benkő László, az Omega együttes alapítója és legendás billentyűse, aki tavaly novemberben hunyt el. Fia, Balázs – aki exkluzív interjút adott az M5 csatornának – azon dolgozik, hogy mindez a közöséghez is eljuthasson.
Vágólapra másolva!

Az M5 csatornán minden hétköznap 19 órakor látható Librettó a kulturális élet érdekes történéseit, újdonságait igyekszik bemutatni a nézőknek. A szerdai adásban az ikonikus Fészek Kulturális Központból jelentkezett a műsor, ahol Benkő Balázs mesélt édesapja, Benkő László felbecsülhetetlen zenei hagyatékáról.

Volt, hogy egy buli kellős közepén szállta meg édesapámat az ihlet, hirtelen odarohant a zongorához és két perc alatt meg is született a dal" – mesélte Balázs.

Forrás: MTI/Biró István

Fia szerint azért volt rendkívül termékeny művész Benkő László, mert sohasem volt elégedett a saját munkájával.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző hatalmas mennyiségű feldolgozatlan zenei anyagot hagyott maga után: többek között két soha be nem mutatott színdarabot és egy balettet is.

Benkő Balázs most azon dolgozik, hogy ezek a felvételek eljuthassanak a közönséghez, és így tovább bővüljön Benkő László zenei öröksége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!