A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Új sorozat indul a Duna TV-n Harsányi Gáborral, Trokán Péterrel

Harsányi Gábor
Budapest, 2019. augusztus 28. Harsányi Gábor kétszeres Jászai Mari-díjas színész, író, drámaszerző, érdemes művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek olyan filmekről beszélgetnek, amelyek visszahozzák a nyári hangulatot - nyári filmek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Hiánypótló tartalommal bővül a Duna Televízió Almárium című műsora november 5-től. A páratlan szereposztású, fikciós rövidfilmsorozat szórakoztató módon nyújt értékes információkat a nyugdíjasokat érintő kihívásokról, a többi között az online térben való eligazodáshoz. A pénteki adásokban 14.20-tól Andai Kati, Erdélyi Mari, Harsányi Gábor és Fellinger Domonkos kalauzolja a nézőket - áll az MTVA közleményében. 
Vágólapra másolva!

A közmédia csatornája unikális sorozattal készül az idősebb korosztály számára, amely fogódzót kínál az online térben való eligazodáshoz. Az egyes részek a való életből vett kihívásokat és a megoldásokat mutatják be, hogy ne okozzon többé problémát a netes gyógyszerrecept felíratás, az online csekkbefizetés vagy az ügyfélkapu létrehozása. Az epizódok figyelmet szentelnek a nyugdíjasokat érintő egyéb problémáknak is, rövid jelenetek formájában mindennapi kérdéseket dolgoznak fel.

Andai Kati szerint vannak hasonlóságok a karaktere és közte. „Nehezen tudok megbirkózni az ügyfélkapuval, az online intézkedéssel, de nagyon szeretem az internetet. Tudom is használni: facebookozok, e-mailezek és főleg filmeket nézek" – hangsúlyozta a színművész. Harsányi Gábor Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész pedig elárulta, hogy lánya tanította neki a számítógép kezelését. „Azt mondta, nyisd ki az ablakot. Felálltam és kinyitottam" – tette hozzá nevetve. Bár a humorba ágyazott sorozat az idősebb generációnak készült, valamennyi korosztályhoz szól.

A cselekmény középpontjában a fiatalok és az idősek egymásra utaltsága áll. A jelenséget az elmúlt 1,5 év még jobban felerősítette: átalakultak a kapcsolattartási szokások, virtuálisan zajlik az ügyintézés, az internet a mindennapok szerves részévé vált. Ennek az új világnak a feltárására invitálja a közönséget Andai Kati, vagyis Mári néni, az özvegy, nyugdíjas könyvtáros, akinek lánya az unokájával külföldön lakik, így egyedül él. Gimnáziumi barátnőjét és szomszédját, Klárit Erdélyi Mari játssza.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Udvarlóját, Endrét Harsányi Gábor formálja meg. A nyugdíjba készülő hivatalnok szakmájából adódóan többet tud a korosztályánál a technikai vívmányokról, és erre roppant büszke. A hidat az új technikai eszközök és a régi hagyományok közt Csabi, az IT szakember képviseli, akit Fellinger Domonkos alakít. Hamarosan Trokán Péter is feltűnik, érdemes tehát figyelemmel kísérni a sorozatot, hogy milyen szerepben láthatja a közönség a Jászai Mari-díjas színművészt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!