A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rekordösszeg gyűlt össze a közmédia jubileumi jótékonysági kampányában

ÁDER János; HERCZEGH Anita
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a közmédia 10. Jónak lenni jó! című műsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában
Vágólapra másolva!
Több mint 345 millió forint gyűlt össze a közmédia idén tízéves Jónak lenni jó! nevű kampányában. A karitatív akció kedvezményezettje ezúttal a koronavírus-járvány következtében félárván vagy árván maradt gyermekeket és családjukat támogató Regőczi Alapítvány.
Vágólapra másolva!

A közmédia idén is egész napos műsorfolyamban számolt be a kezdeményezésről, és biztatott adakozásra. Siklósi Beatrix, a jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója elmondta: a Jónak lenni jó! évről évre visszajelzést ad a társadalomnak és a műsor készítőinek is arról, hogy a jó ügyekért érdemes összefogni. „A közmédia számára fontos a társadalmi szerepvállalás, megtisztelő, hogy kampányunkkal hozzájárulhattunk a Regőczi Alapítvány munkájához. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki tárgyi felajánlásával, pénzbeli adományával támogatta ezt a nemes kezdeményezést" – fogalmazott Siklósi Beatrix.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Forrás: MTI

Áder János köztársasági elnök az alapítvány névadójáról elmondta, feleségével mindketten személyesen ismerték őt és munkásságát. „Regőczi István maga is árvaként nevelkedett, ami hozzájárult küldetéséhez. A II. világháború után 300 hadiárváról gondoskodott, árvaházakat és templomokat újított fel, majd hosszú éveket töltött börtönben, ám ezek után is folytatta misszióját. Az az elkötelezettség, eltökéltség, az a mérhetetlen szorgalom, ami egész életét jellemezte, példaértékű mindannyiunk számára."

Herczeg Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának tagja műsorban kiemelte, az anyagi segítség a legfontosabb, ugyanakkor az érintettekre bízzák, hogy ezt a támogatást mire fordítják, hiszen náluk jobban senki sem tudhatja, mire van leginkább szükség. Olykor azonban a pénz önmagában nem elég, több családban pszichológusi segítség és jogi tanácsadás is elkel.

Az alapítvány segítségével a gyermekek személyre szabott segítségre számíthatnak attól függően, hogy mire van szükség. Ösztöndíj, lakhatási támogatás, szociális juttatás, a közlekedés támogatása és még számos olyan gondoskodási forma elérhető, ami a fejlődésüket, gyarapodásukat, tanulásukat, megélhetésüket segíti elő.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a vasárnapi műsorfolyam zárásaként elmondta, hogy a Jónak lenni jó! mindig örömteli esemény a közmédia dolgozóinak. Úgy érzi, hogy ezzel az akcióval a közmédia meg tudja mozgatni a magyarságot a világban, és ahogy az elmúlt évek tapasztalatai mutatják, a határon túl is eléri az embereket.

Figyelünk arra, hogy ne csak ez az egy nap legyen az esemény középpontjában, hanem utána is követjük, hogy mi történt azokkal, akiket támogattunk. A műsor egyik célja, ahogy címe is mutatja, a szeretetre való nevelés, amely fontos keresztényi alapeszme. Úgy mozgatja meg az embereket, olyan folyamatokat indít el bennük, hogy később is szívesen segítenek majd" – fogalmazott Papp Dániel, aki a műsorban bejelentette, hogy a közmédia jövőre is folytatja a Jónak lenni jó!-t.

Rendkívüli felajánlással csatlakozott a Jónak lenni jó! kampányhoz Ferenc pápa is.

Jézust ácsmesterségre tanító Szent Józsefet ábrázoló szobrot ajánlott fel a közmédia adománygyűjtő műsorának, melyet később licit során lehet majd megvásárolni. A műalkotás szimbolikus: utal a másfél évszázada a katolikus egyház védőszentjének tekintett Szent Józsefnek emléket állító tematikus évre, és ahhoz is köthető, hogy a pápa minden nap imádkozik Mária jegyeséhez.

A jó ügyért folytatott gyűjtés még nem ért véget, az adományvonal az év végéig még él: a 1357-es számot tárcsázva vagy a 1357-es számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Regőczi Alapítvány munkáját. Továbbá év végéig a lehetőség van még megvásárolni azokat a fix áron felajánlott tárgyakat is, amelyek eddig nem találtak gazdára – ezek megtekinthetők a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/ oldalon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!