A nyári hónapokra sem maradnak receptek nélkül a gasztronómia szerelmesei. Olasz ínyencségek, hagyományos csárdaételek, hagyma- és paradicsomalapú fogások, a tartósítás fortélyai és a balatoni slágerételek közül egyaránt válogathatnak azok, akik felkeresik a Médiaklikk.hu-t, ahol korlátlanul elérhető a Főmenü második évadának valamennyi adása.
A Duna főzőműsorának korábbi epizódjaival bárki könnyedén és gyorsan megfűszerezheti a nyári vendégvárást: Gianni Annoni az itáliai konyhaművészet titkairól mesélt, de készült mediterrán halleves, kijevi csirkemell, pezsgős hagymamártás, házi paradicsomszósz és meggyszörp, valamint máglyarakás is. A „Nekem a Balaton" című adásból pedig az is kiderül, mi az a Balatoni Petyek, hogyan készülhet saláta szőlőből és egy különlegesség, a szarvaspástétom elkészítési módjával is megismerkedhetnek a nézők.