Egészséges harapnivalókkal nyílik meg a Főmenü következő évada. Szeptember az iskolakezdés hónapja, ezért néhány olyan útravaló finomságot állít össze a két műsorvezető - Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Böröcz Zsófia gasztromentor -, amelyek nemcsak táplálók, hanem ízükben és kinézetükben is feldobják a két tanóra közötti szünetet. Sőt, a szülők tippeket kaphatnak arra is, hogyan tudják környezetbarát módon elcsomagolni az uzsonnát gyermeküknek.
A Duna heti rendszerességgel jelentkező gasztroműsorának formátuma változatlan lesz: az évszakokra jellemző, magyar alapanyagokból készült ételek várják majd a nézőket, majd a három fogás után az aktuális téma szakértője érkezik az adásba. A műsorvezetők azt ígérik, az új évadban minden eddiginél változatosabb lesz a meghívott szakemberek köre.
A séfek által kipróbált, otthon elkészíthető recepteken túl további konyhai praktikákat is lehet tanulni az epizódokból – műsormegszakítás és reklám nélkül. A harmadik évad részei ingyenesen újranézhetőek lesznek a Médiaklikken, ahol megtalálhatóak a Főmenü korábbi adásai is.