A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra bíróság elé állt a több száz millió forintos csalással gyanúsított Fekete Dávid

fekete dávid, bűnügy, gyanúsított, blur, arc nélkül
Fekete Dávid
Vágólapra másolva!
A több száz millió forintos csalással gyanúsított énekest nyáron helyezte házi őrizetbe a Győri Járásbíróság.
Vágólapra másolva!

Közel egy éven át volt előzetes letartóztatásban Fekete Dávid, mielőtt a bíróság úgy döntött, hogy elég, ha házi őrizetben várja meg a tárgyalása végét. A férfi a vádirat szerint 2018-ban, rövid időn belül különböző magánszemélyektől, illetve üzleti partnerektől kért kölcsönöket, melyekből jelentős összegű tartozásokat halmozott fel.

Az énekes rendszeres haszonszerzésre törekedve 2017 nyara és 2021. március 2. napja között 20 alkalommal – 9 esetben folytatólagosan – követett el vagyon elleni- és egy esetben közbizalom elleni bűncselekményeket, mintegy 43.354.000 forint értékben, illetve 279.574.213 forint kárt okozva.

Két ügyvéd és két rendőr kíséretében érkezett

A Győri Járásbíróságon november 21-én egy előkészítő üléssel kezdődött meg Fekete ügyének tárgyalássorozata, ahová két ügyvéd és két rendőr kíséretében érkezett.

A Bors szerint az ügyész mintegy negyven percen keresztül csak azt sorolta, hogy milyen bűncselekményekkel fogják megvádolni.

Az énekesre hét év börtönbüntetést és 63 millió forint vagyonelkobzást kért egyébként az ügyészség.

Forrás: Fekete Dávid/Instagram

Ha az énekes a felsorolt 21 vádpontot elismerte volna, akkor legfeljebb az ügyész által megajánlott hét év büntetést kaphatna. Fekete Dávid azonban semmit sem ismert el, így, ha valóban bűnösnek tartaná őt a későbbiek során a bíróság, elvileg 5-től 15 évig tartó szabadságvesztést kaphatna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!