A Zümmögés a konyhába harmadik kötetének létrejöttében is aktívan részt vett. Mennyiben volt más ez a munkafolyamat, mint a korábbiak, és hogy vette ki a részét a feladatokból?
Igazából talán az első és legfontosabb lépés, hogy el kell gondolkodni azon, mik azok az édes és sós ételek, melyek mézzel is elkészíthetőek. Illetve, mik azok a kedvenc receptek, melyek tényleg nagyon-nagyon jó lenne, ha ilyen formában megjelennének. Én is beleszólhattam, hogy miket szeretnék látni a könyvben, de emögött van egy egész nagy csapat, akik szintén sokat dolgoznak azon, hogy a lehető legjobb legyen az eredmény. Arról nem beszélve, hogy itt olyan szépséges dolgok kerülnek elkészítésre, amiket még nézni is öröm, nemhogy elkészíteni és megkóstolni.
Mindent meg tudott kóstolni?
Sajnos nem, csak néhányat.
A kóstolási időszakban én még szoptattam a babákat, így nem ehettem sok mindent, többek közt olyanokat sem, amiket egyébként imádok.
Úgyhogy most egy kicsit másképp zajlott ennek a könyvnek az előkészülete, mint korábban.
Volt olyan recept, amit kipróbált?
A baklava az egyik kedvencem, azt már többször megcsináltam. Megfigyeltem, hogy Magyarországon ez az édesség nem terjedt el, sokan nem is ismerik, nemhogy esetleg ők maguk nekiálljanak a készítésének. Pedig csodás, mézes desszert, nekem az egyik nagy kedvencem. Imádom a sajttortát is, de igazából nagyon nehéz választani, mert én szeretek mindent: mindent, ami édes, mindent, ami sós, amiben valamiféle harmóniát, finom ízeket érzek, azt szívesen fogyasztom.
Mennyire jellemző, hogy otthon süt-főz?
Én nagyon szeretek sütni és nagyon szeretek főzni is.
Az elmúlt időszakban nincs erre időm, mert annyi mással foglalkozom, de nagyon otthonosan és nagyon szívesen mozgok a konyhában.