Nagyon jól járhat a meggyilkolt magyar színész házának új tulajdonosa

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása, 2020.05.03.
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, alig fél óra alatt vevőre talált Szilágyi István színész háza a XVII. kerületben. Akár a leütési ár kétszeresét is érheti az ingatlan.
Vágólapra másolva!

Alig félórás árverésen kelt el a helyiek által csak horrorházként emlegetett, romos, bontásra váró ingatlan, melyben a tragikus napig feleségével és fiával élt a színész. Mint ismeretes, az ingatlanon jelentős, mintegy 30 milliós hiteltartozás volt, így a színész özvegyének halála után várható volt, hogy a bank árverésre bocsájtja. Az egyetlen örökös, Sz. Péter életfogytiglani szabadságvesztését tölti, vagyis esélye sem volt a hitelek és egyéb tartozások rendezésére.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az árverésen végül 36 milliós leütési áron kelt el a telek és a rajta álló ház,

ami igencsak jutányosnak mondható, hiszen Rákosliget frekventált helyén áll, ráadásul a helyi rendeletek értelmében szinte bármi építhető rá. Az új tulajdonos felhúzhat egy három-, vagy akár négylakásos társasházat, de építhet irodákat, vendéglátóegységet, kiskereskedelemmel foglalkozó üzletet, vagy akár egészségügyi, vagy oktatási célú ingatlant is a nagyjából 800 és 1000 négyzetméter területű telekre. Ha csak azt vesszük, hogy egy hasonló adottságú telket most 79 millió forintért kínálnak a környéken, a vevő már azzal is jól járt, ha csak tovább értékesíti a szerzeményét, hiszen már azzal is kétszer annyit keresett, mint amennyiért megvásárolta - írja a Bors.

Ha pedig egy társasházat emel a telekre, akár 80-90 millió forintot is elkérhet majd a lakások darabjáért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről