Elköltheti az örökölt milliókat Szilágyi István gyilkos fia a börtönben

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én
Vágólapra másolva!
A színész Szilágyi István fiát életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték amiatt, mert agyonverte a saját édesapját az otthonukban két évvel ezelőtt. Ennek ellenére milliókhoz juthat hozzá, amit a börtönben el is tud költeni.
Vágólapra másolva!

Miután a bank elárverezte Szilágyi Istvánék házát, a tartozások levonása után az édesapját meggyilkoló, jelenleg életfogytig tartó börtönbüntetését töltő fiúnak is jut néhány millió forint az örökségből, amit a börtönben el is tud költeni - erről a büntetés-végrehajtás egy volt alkalmazottja beszélt.

Fotó: Koncz Márton - Origo

"Az ilyen esetekben az elítélt pénzét letéti számlákon kezelik, amihez az illető korlátozottan jut hozzá. Ezt a számlát nem a bank kezeli, hanem a büntetés-végrehajtás.

Ezt úgy kell elképzelni, mintha a börtönben is lenne egy kisbolt. Ami persze nincs, de havonta kétszer az elítéltek az intézeten belül vásárolhatnak. Régebben egy vállalkozó üzemeltette, most a BV Holding tartja fenn ezeket a börtönboltokat. A választék olyan, mint egy kisebb élelmiszerboltban: jellemzően a kávé, cigaretta, édesség, tartós élelmiszerek és konzervek fogynak a legjobban. Alkoholos italokat nem lehet vásárolni. Ám csak a pénzük egy meghatározott részét költhetik el, ami dolgozó elítéltek esetében a munkadíjuk ötszöröse. Ráadásul a vásárlás mértékét befolyásolja a tárolási kapacitás is. Csak annyi dolgot tud az elítélt megvenni, amit el tud tenni a szekrényében. Ennél többet nem vihet magával a zárkájába, így nagy készleteket felhalmozni senki nem tud. Ezt a fogvatartottak csak spájzolásnak, míg a hivatalos nyelv „kiétkeztetésnek" nevezi" - mondta a Blikknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről