Tüdőátültetés helyett pánikroham: Lagzi Lajcsi egyre jobban belezavarodik a betegségébe

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Lagzi Lajcsit szerdán kórházba vitték, az első hírek szerint egy fulladásos roham után, amit az állítása szerint állandó betegsége, a COPD, vagyis a tüdőtágulat okozott. A trombitás erre hivatkozva kért halasztást a három és fél éves börtönbüntetésének megkezdésére is, ha azonban valóban gyógyíthatatlan betegsége van, korlátlan ideig, akár élete végéig kibújhat a börtön alól. Már az esetleges tüdőátültetés szükségessége is szóba került, de másnap kiderült, az áramlopásért börtönre ítélt mulatós zenészt azonnal haza is engedték, és igazából - legalábbis saját szavai alapján erre következtethetünk - pánikrohama volt. Összeszedtük, mit tudunk eddig.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, Lagzi Lajcsit mentő vitte kórházba szerdán: egymás után két kocsi is kivonult a birtokára, majd a tatabányai kórházba szállították. A kivizsgálás után a zenész hazamehetett (tőle tudjuk, hogy "saját felelősségére"), csütörtökön már otthonról nyilatkozott a Blikknek arról, hogy pontosan mi történt.

Lagzi Lajcsi Forrás: TV2

„A hír igaz, kórházba szállítottak tegnap. Egy távoli rokon, egy sokat segítő családtag volt mellettem az otthonomban, amikor rosszul lettem.

Ennek ellenére nem akartam, hogy mentőt hívjon hozzám, de ő is annyira megijedt, hogy nem hallgatott rám... Az első autóban nem volt olyan felszerelés, ami a teljeskörű kivizsgálásomhoz elengedhetetlenül szükség lett volna, így kértek még egy, már jobban felszerelt mentőt. Végül az szállított be a tatabányai kórházba" – mondta csütörtökön.

"Felírtak egy újabb gyógyszert is, amit ezentúl napi rendszerességgel kell szednem a korábbi kezelések mellett. És ami a legfontosabb és legfájóbb, hogy

Viccesen mondhatnám, hogy trombitadiétára fogtak, de ezt én nem fogom fel ilyen viccesen, mert a zenélés az életem, és ha azt elveszik, az olyan, mintha az életemet vették volna el" – tette hozzá.

Lagzi Lajcsi a tárgyalásán Fotó: Csudai Sándor - Origo

Azóta újabb fordulat történt, Lajcsi szerint a minden eddiginél komolyabb fulladásrohamnak lelki okai voltak. Kiderítette, hogy ki szivárogtat róla a sajtónak. "Úgy érzem magam, mint az a kutya, aki már a földön fekszik, de még belerúgnak. Sajnos belém is olyanok rúgnak, akikről fel se mertem volna tételezni.

Valótlanságokat terjesztenek rólam a sajtóban, amivel korábban nem foglalkoztam volna, de az ellenem folyó eljárásban hatalmas károkat okozhatnak. Minden erőmmel az igazam bebizonyításán vagyok, de nagyon nehéz úgy küzdenem, hogy onnan érkeznek elvtelen támadások, ahonnan nem is várnám.

Amikor a nyomozás eredményeként megtudtam, hogy egy olyan stábtagom árult el, akivel évtizedek óta együtt dolgozom, lelkileg padlóra kerültem. Biztos vagyok benne, hogy ennek is köze van ahhoz, hogy kórházba kerültem" – magyarázta.

Mi az a tüdőtágulat?

Lagzi Lajcsi állítása szerint COPD-ben, tüdőtágulatban szenved, emiatt nem vonult még börtönbe. A szakorvos szerint ez valóban súlyos betegség, amire hosszú távon nincs százszázalékos gyógymód – kérdés azonban, hogy Lajcsi melyik szakaszban van, ha egyáltalán tényleg beteg.

Lagzi Lajcsi a tárgyalásán Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A gyógyszeres kezelések egy darabig működhetnek, de egy idő után már azok sem hatásosak. Ezen a ponton az egyetlen megoldás a transzplantáció, de ehhez alkalmas beteg és természetesen alkalmas donorszerv is kell...

különösen akkor, ha a betegséghez szívprobléma is társul. Ugyanakkor megeshet, hogy a beteg ugyan túléli a rohamot, de gépre kerül, amivel meghosszabbítható az élete, bár értelemszerűen az ilyen betegek életminősége nagyon megromlik, hiszen életük végéig palackról kell lélegezniük" – mondta a Borsnak dr. Bense Tamás szakorvos.

De vajon valóban ebben a betegségben szenved Lagzi Lajcsi? Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről