A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Kiderült, miben lesz más a 30 év után visszatérő Zsákbamacska

Zsákbamacska, TV2, sajtóesemény, produkció, műsorvezető, Majka, Pápai Joci
Majka, Pápai Joci
Vágólapra másolva!
Hatalmas nevetések, óriás nyeremények, buli és feszültség – erre számíthatnak hamarosan a TV2 nézői. Harminc év után visszatér a legendás televízióműsor, a Zsákbamacska.
Vágólapra másolva!

Műsorvezetőként debütál Pápai Joci a TV2-n. A csatornán március 13-tól látható a Zsákbamacska, a zenész és jó barátja, Majka vezetésével. A műsor, ami Magyarországon majdnem harminc éve volt képernyőn, akkor Rózsa Gyurival.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Pápai Joci az Origo kérdésére elmondta, nem érzi úgy, hogy új terepre tévedt volna. Zsűriként már rengeteget szerepelt a csatornán.

"Lehet, hogy új terep, de akkor sem érzem annak. Úgy cseppentem bele az egészbe, hogy szinte észre sem vettem. Barátok voltak körülöttem, nagyon jó hangulatú, családias volt a forgatás. Nagyon rendes volt mindenki, a főnökök, a szerkesztők, nem izgultam, csak pozitív érzéseim voltak. Az én feladatom az volt, hogy magamat adjam, és persze meg kellett érteni a játékszabályokat" – mondta Joci, aki azt is elárulta, Majka jelenléte is biztosan sokat segített neki.

Ez egy nagy megnyugvást adott, olyan magabiztosságot, amitől könnyebb lett az egész" – mondta a zenész, aki arról is beszélt, felesége, gyerekei mit szólnak ahhoz, hogy műsorvezető lett.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Örülnek, nagyon várják a műsort, ami fel fogja dobni a mindennapokat.

Ez mozgat minket belül" – mondta Joci. Korábban úgy fogalmazott, nagyon sokáig kellett várnia az igazi áttörésre, ám sikere azóta is töretlen.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Bekövetkezett zenei téren is az, amit megálmodtam, a legmodernebb előadásommal készülök. A látvány, a fények, a táncosok, a zeneiség, minden olyan modern lesz, mint akár a legnagyobb külföldi produkciók. Az Akváriumban visszük színpadra először a show-t március 11-én, ott válnak valóra az elmúlt évek álmai, megérte a küzdelem" – tette hozzá.

Így készült a Zsákbamacska

Visszatérve a Zsákbamacskára, az Origónak megszólalt a műsor kreatív producere, Bányai Gábor is. Az Origónak elmesélte, hogy készült annak idején az első Zsákbamacska.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Amikor 1990-ben a rendszerváltás után közszolgálati televíziót csináltunk az állami Magyar Televízióból, akkor a sok közül az egyik feladatunk az volt, hogy jogilag tiszta helyzetet teremtsünk. '89-ig a televízió nem saját fejlesztésű játékai lopottak voltak, nem voltunk jogi egyezmény tagjai. Utána viszont már megvettük a formátumokat. Az Amerikai Televíziós Akadémia tagja voltam, velük tárgyaltam.

Nagyon olcsón, nagyon jó feltételekkel megvettük a formátumokat, többek között a Zsákbamacskát, a Szerencsekereket, a TV2 későbbi alapítói kezdték el gyártani ezeket a műsorokat.

Heti kétszer ment a tévében" – mondta Bányai Gábor, hozzátéve, az akkori műsort nézve látja, miért volt akkora sikere, de ma már biztosan nem lehetne ugyanúgy csinálni.

Néhány országban azonban még az eredeti verziót is lehet látni. A covid miatt döntöttek úgy a formátum amerikai tulajdonosai, hogy kevesebb lesz a szereplő.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ebben a változatban lehetőség lesz megismerni a játékosokat. Utána jobban lehet majd drukkolni nekik vagy ellenük, a műsorvezető is jobban tud azonosulni velük, így lesz igazán nagy show. Amit most csináltunk, csinált ez a két srác, ez egy comedy show. Ők a legfontosabbak. Mi, a szerkesztők, producerek azon voltunk, hogy kitaláljuk a játékot.

Tizennégy nap alatt egy hangos szó nem volt, folyamatosan vinnyogtunk a nevetéstől. A képernyőn az látszik majd, hogy minden flott, de megcsinálni nagyon kemény volt, óriás logisztikai, fizikai munka.

Rengeteg feszültségre, nevetésre, komikus helyzetre, improvizációra, nagyon komoly nyereményekre, váratlan helyzetekre számíthatnak a nézők. A legfontosabb, hogy jókedvre, amire, ha bevalljuk, ha nem, mindenkinek szüksége van" – zárta a televíziós szakember.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!