A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Izgalmas részletet mesélt a koronázás utáni estéről Vilmos herceg

koronázás, 2023, brit, anglia, uralkodó, III. Károly, 2023.05.06, Westminster, apátság, Westminster-apátság, Westminsteri apátság
Britain's Prince William, Prince of Wales kisses his father, Britain's King Charles III, wearing St Edward's Crown, during the King's Coronation Ceremony inside Westminster Abbey in central London on May 6, 2023. - The set-piece coronation is the first in Britain in 70 years, and only the second in history to be televised. Charles will be the 40th reigning monarch to be crowned at the central London church since King William I in 1066. Outside the UK, he is also king of 14 other Commonwealth countries, including Australia, Canada and New Zealand. Camilla, his second wife, will be crowned queen alongside him and be known as Queen Camilla after the ceremony. (Photo by Yui Mok / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért olyan dolog miatt, amiről nem tehetett.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, május 6-án koronázták királlyá III. Károlyt - az esemlnyről több érdekességet itt olvashat. Természetesen Vilmos herceg is jelen volt, ő a trónörökös - most pedig elkotyogott pár dolgot.

Vilmos herceg és III. Károly Forrás: AFP/Yui Mok

Vilmos herceg az express.co.uk szerint a királyi család rajongóival találkozott és elárulta, hogy édesapjának tegnap este fájt a nyaka a nehéz korona viselése után. III. Károly király egy 17. századi koronát kapott a fejére, ennek súlya több mint két kiló.

A herceg bocsánatot kért az eső miatt, bár nyilván nem tehetett róla. Hozzátette: "Annyira sajnáltam tegnap mindenkit, aki órákig állt kint az esőben. Annyira britek vagyunk...Igen, volt egy kis eső, de mi kibírjuk az ilyesmit." Azt is elárulta, hogy édesapja, aki nyugodtnak tűnt a gyönyörű ceremónia alatt, valójában ideges volt, de ez érthető egy olyan napon, amikor mindenkiőt figyeli, és azt akarja, hogy minden simán és jól menjen.

Vilmost arról is kérdezték, hogy honnan érkezett az a rengeteg ló, amelyet a tévézők százmilliói is láthattak, azt mondta, hogy "ez egy jó kérdés", de valószínűleg "mindenhonnan jöttek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!