Börtönben Bródy János fia: itt vannak a legújabb részletek

Leslie Mandoki, Bródy János, Charlie, Gerendai Károly, sajtótájékoztató a Budapest Park
Leslie Mandoki, Bródy János, Charlie, Gerendai Károly, sajtótájékoztató a Budapest Parkban. 2017.07.13 Budapest Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már beszámoltunk a napokban, Bródy János fiát, Dánielt San Franciscóban bíróság elé állították, majd két év börtönre ítélték. A fiatal informatikus feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták.
Vágólapra másolva!

Az amerikai bíróság három vádpontban találta bűnösnek a zenész 38 éves fiát.

Bródy Dánielt egykori munkáltatója, a The First Rebuplic Bank kirúgta, amikor kiderült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen pornográf tartalom volt.

A hírek szerint a férfi ezt követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és bosszút állt, több mint 70 millió forint kárt okozva a pénzintézetnek.

Kiderült, Bródy János fia teljesen elzárkózott az ismerőseitől az elmúlt időszakban, ezért nem tudták, csak sejtették, hogy valami nincs rendben vele.

Most, utólag összetettük a sztorit... Azért nem jelentkezett, mert már nyomoztak utána, és gondolom nem akart vagy nem is tudott volna mesélni az egészről. Az interneten olvastuk, hogy mibe keverte magát Dani. Teljesen sokkot kaptunk, azonnal felhívtam még két közös barátunkat, és senki nem értette, hogy mi a fene történt az agyával. Mindig is becsületes, normális srác volt, bár azt mind éreztük, hogy Amerika nem volt rá jó hatással" – mondta a Borsnak Bródy Dániel egyik gyerekkori barátja.

Bródy János Fotó: Csudai Sándor - Origo

Azt elképzelni se tudom, hogy mihez kezd majd, ha kiengedik a börtönből. Amerikában valószínűleg lenullázta magát, szóval lehet, hazajön" – magyarázta a barát.