Keresztes Ildikó: Azonnal lepergett a fejemben, hogy meg fogok halni

Keresztesildikó, Keresztes
Vágólapra másolva!
Egy ideje eltűnt a nyilvánosság elől Keresztes Ildikó, most kiderült, hogy nagyon súlyos oka volt rá. Már túl van a nehezén.
Vágólapra másolva!

Keresztes Ildikó először szólalt meg súlyos betegségéről, megrázó részleteket árult el arról, hogyan derült fény arra, hogy sürgősen meg kell operálni az agyát. Először beletörődött, hogy meg fog halni, de azóta már túl van a nehezén, ezért is döntött úgy, hogy beszél a történtekről.

A fülemtől vágtak a hajam tövében a homlokom közepéig, mert találtak az agyamban egy daganatot. Novemberben derült ki, ám nem akartam róla beszélni, mert találgatásokra adott volna okot, és nekem elsősorban nyugalomra volt szükségem

 - kezdte az énekesnő, aki most azért döntött úgy, hogy beszél a történtekről, mert úgy érzi, magyarázattal tartozik a rajongóinak, miért tűnt el ilyen hosszú időre. Keresztes Ildikó sokáig őrlödött, hogy mikor árulja el, min ment keresztül az elmúlt időszakban, de eleinte jobbnak látta, ha nyugalom veszi körül a gyógyulása érdekében.

Keresztesildikó
Keresztes Ildikó tavaly októberben, a Tündérkert című sorozat sajtóvetítésén. Nem sokkal később tudta meg, hogy súlyos beteg
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Egy nap arra ébredtem, hogy rettenetesen szédülök és hányinger gyötör. Először azt hittem, a front miatt van, vagy a kimerültség okozza, mert tavaly rengeteget dolgoztam. 

Ám mivel napokig nem múlt el, a barátnőm bevitt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályára. Befektettek, összevissza vizsgáltak, közben a szédülés elmúlt, valószínűleg egy vírus okozta, és nem találtak semmit. 

Viszont az utolsó pillanatban csináltak egy agyi CT-t, és felfedeztek egy háromcentis tumort a homlokom mögött

- mondta Keresztes Ildikó, akit nagyon megviselt a történtek, hiszen néhány nap után derült csak ki, hogy a daganat jó indulatú, de mégis meg kell operálni. Ekkor gyorsan keresett egy specialistát, aki vállalta, hogy eltávolítja az agydaganatot, hiszen mindig fennáll a veszélye, hogy az tovább növekszik.

Azonnal lepergett a fejemben, hogy meg fogok halni, rendben, nem félek tőle, de mi lesz az anyámmal, a kutyámmal, a szeretteimmel?

 - idézi a Story magazin Keresztes Ildikót, aki mára túl van a nehezén, de a diagnózis teljesen lesújtotta akkor. Elmondása szerint már hosszú ideje küzdött a tünetekkel, csak nem vette elég komolyan, nem gyanakodott arra, hogy ilyen súlyos dolog áll a háttérben. 

Keresztes elmondása szerint próbál pozitívan tekinteni a történtekre, úgy érzi, ez egy figyelmeztetés volt a hatvanadik születésnapjára, hogy jobban kímélje magát. Próbálja úgy felfogni betegségét, hogy ajándék az élettől, most kapott egy olyan évet, ahol csak magára és a gyógyulásra koncentrálhat, pihenhet, amire már hosszú évtizedek óta nem volt példa.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!