Ausztria
ÉLŐ
Törökország

Alzheimer-kór diagnosztizáltak a Szerelmünk lapjai sztárjánál

Gena Rowlands
Vágólapra másolva!
Alzheimer-kórt diagnosztizáltak a kétezres évek legromantikusabb filmje, a Szerelmünk lapjai sztárjánál.
Vágólapra másolva!

Az egyik legismertebb és legromantikusabb film, a Szerelmünk lapjai főszereplője, Gena Rowlands Alzheimer-kórral küzd. Az élet azonban számtalan érdekességet, meglepetést tartogat, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a filmben játszott karakterénél ugyanezt a betegsége diagnosztizálták. 

A színésznő fia, Nick Cassavetes filmrendező mesélt édesanyja betegségéről, és nem akarja elhinni, hogy Gena Rowlands, aki az idősebb Allisont alakította, ugyanarra a sorsra került, mint az általa játszott szerep.

"Rávettem anyukámat, hogy keltse életre az idős Allie-t, és rengeteg időt szenteltünk annak, hogy az Alzheimer-kórról beszélgettünk, mert szerettük volna hitelesen képernyőre vinni a betegséget. Most, immár öt éve szenved ő maga is a kórtól. 

Teljesen demens. Őrület! Megéltük, eljátszotta és most meg is történik

 - osztotta meg.

A színésznő még 2004-ben, a film megjelenésekor adott egy interjút, és bevallotta, hogy sokáig gondolkodott azon, hogy elvállalja-e a szerepet, ugyanis édesanyjánál is Alzheimer-kórt diagnosztizáltak. 

A Nicholas Sparks regényén alapuló Szerelmünk lapjainak elvállalása különösen nehéz volt a számomra, mert egy Alzheimerben szenvedő asszonyt keltettem életre. 

Végigcsináltam ezt az anyámmal, és ha nem Nick rendezte volna a filmet, bizonyára nem jelentkeztem volna a szerepre. 

Túlságosan nehéz. 

A Szerelmünk lapjai egy kemény, de csodálatos film" - magyarázta.

A főszerepben Ryan Gosling és Rachel McAdams láthatóak, melyben Gena Rowlands alakította a demens Allie-t, aki még a párját sem ismerte meg - írja az Entertainment Weekly. 

Bruce Willis is gyógyíthatatlan beteg 

A színésznél még 2022-ben diagnosztizáltak afáziát, ezért bejelentette, hogy visszavonul a színészettől. Ez a betegség ugyanis gyógyíthatatlan, az érintettek beszédközpontja pedig sérül. 2023 februárjában frontotemporális demenciát állapítottak meg nála, ami tovább súlyosbította az állapotát.

Ha a demencia világában élsz, tudod, hogy a lehetőségek szűkösek. 

De vannak, akik ezt nem tűrik, és így jönnek létre a változások, tegnap este ennek a szépségnek lehettem tanúja" – írta többek között a sztár felesége, Emma Heming, az első mondattal tulajdonképpen elismerve, hogy Willisnek nincs esélye a gyógyulásra.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről