Románia
ÉLŐ
Hollandia

Megrázó vallomást tett súlyos betegségéről Céline Dion - videó

Vágólapra másolva!
2024. március 26-ára tervezte magyarországi koncertjét a világsztár, de olyan tempóban romlik az állapota, hogy már tavaly le kellett mondania az egész turnéját. Most először szólalt meg nyilvánosan a betegségéről.
Vágólapra másolva!

Megrázó interjút adott Céline Dion, aki évek óta küzd a ritka neurológiai problémával, amit először 2022 decemberében ismert el nyilvánosan, mivel le kellett mondania régóta tervezett Courage néven meghirdetett világ körüli turnéját. Diont az úgynevezett stiff-person-szindrómával diagnosztizálták, ami nagyon megviselte őt, állapota is gyorsan romlott, ezért jó időre el is tűnt a nyilvánosság elől, eseményeken sem jelent meg. Ezért meglepő, hogy most úgy döntött ő maga ad interút az állapotáról, és megrázó vallomást tett a zenei karrierjével kapcsolatban is, amire jelentős hatással van a neurológiai eredetű betegség.

Az 56 éves kanadai származású énekesnő nem adja fel a küzdelmet ritka betegsége ellen, mely lényege, hogy szervezete saját idegsejtjeit támadja meg, ez azt jelenti, hogy nem tudja kontrollálni az izomzatot, így a hangszálait, a szívizomzatot sem, ami életveszélyes is lehet. Céline Dion most elárulta, milyen tünetei és milyen félelmei vannak a ritka betegsége miatt.

Az énekesnő először beszélt személyesen a problémáról, június 7-én adott interjút nyilvánosan, és megrázó dolgokat mondott a tévéműsorban.

Céline Dion
Céline Dion megrázó interjút adott a betegségéről
Fotó: AFP/Getty Images/Ethan Miller

A videóban Céline Dion részletesen bemutatja, milyen hatással volt a hangjára az egyre romló egészségi állapota.

Olyan, mintha valaki egyfolytában fojtogatna. Olyan, mintha valaki nyomná a gégédet, a garatodat

 - mondta az 56 éves énekesnő, miközben felemelte a hangját, így mutatta be, milyen hatással van a hanglejtésére.

 „Olyan mintha beszélnél, de nem tudnál sem magasabbra, se mélyebbre menni a hanszínedben. Egyszerűen görcsbe rándulsz. Ez a torokban kezdődött. És akkor azt gondoltam, hogy 'Nem, oké, semmi baj, minden rendben lesz'. De lehet a hasban is, lehet a gerincben, lehet a bordákban ez a tünet" - magyarázta Dion, aki folyton egyfajta bezártság érzetet érez emiatt.

Azt is elmondta, hogy sokszor nem mozdulnak a lábai, amikor ő szeretné, vagy főzés közben görcsbe rándulnak az ujjai, nem tudja azokat kiegyenesíteni, így minden tevékenység megnehezedett számára. Azt is elmondta, hogy már bordatörést is szenvedett a betegsége következtében, bár ez nagyon ritka ennél a betegségnél, csak súlyos esetekben fordul elő - írja a Just Jared.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről