Kétségbeesetten kér segítséget Fésűs Nelly

Fésűs Nelly
Fésűs Nelly
Vágólapra másolva!
Durva történetet osztott meg követőivel Fésűs Nelly, aki segítségüket kéri a probléma megoldásában.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben egyre több hasonló eset történik, főleg ismert emberek közösségimédia-profiljaival, hogy azt jogtalanul eltulajdonítják, feltörik, és az adott személy nevében próbálnak pénzt kicsalni azok gyanútlan követőiből. Sokszor a gyanútlan áldozatok bedőlnek a trükknek, majd a valódi előadót kérik számon, aki gyakran így értesül a csalásról. Ilyenkor nincs mit tenni, kétségbeesetten és minél gyorsabban cselekedni, mielőtt valaki naivitásból elhiszi a csalók állításait és pénzt nem küld a számukra.

Ez azért is fontos, mert nemrég Bódi Gusztiék kerültek kellemetlen helyzetbe emiatt, sokan nem is értették rajongóik közül, hogy mi történt és nem hitték el, hogy nem ők csalták ki a pénzt, és követelték vissza, amit elutaltak a szélhámosoknak. De szinte folyamatosan akad a hazai celebvilágból valaki, aki hasonló hírekkel jelentkezik be valahogy. Beszámolt már hasonló esetről Nagy Sándor színész, és Bereczki Zoltán is átélte már a kellemetlenséget.

Judy
Az egyik legdurvább csalás Judyhoz kötődik, amikor hackerek ellopták az oldalait, és terrorista tartalmakat tettek közzé
Fotó: https://www.instagram.com/kisjudy

Az egyik legdurvább eset Kis Judyé volt, akinek minden közösségi oldalát teljesen birtokba vette egy külföldi felhasználó, aki borzalmas tartalmakat tett közzé az oldalán, ahová ő hosszú hetekig egyáltalán nem tudott belépni. Az egyre bonyolódó ügy végül túlnőtt az énekesnőn és az informatikusokon is, így kénytelen volt a rendrőség segítségét kérni. Azóta már visszakapta az oldalakat, de nagyon megviselte őt a történtek.

Most Fésűs Nelly jelentkezett kétségbeesetten az Instagram-oldalán, ugyanis ő a Facebook-profilját nem tudja elérni, melyen keresztül pénzt próbálnak kicsalni a színésznő ismerőseitől, követőitől. Fésűs egy korlátozott ideig elérhető Instagram-történetben tette közzé, hogy bűncselekmény áldozata lett, de nem tudja megoldani egyelőre a kellemetlen szituációt, hiszen már banki adatokat is kértek a csalók.

Már hitelkártya adatokat kérnek, természetesen nem adtam meg

- írta Fésűs Nelly, majd hozzátette, ha valaki tőle kap üzenetet az oldalon, akkor vegye biztosra, hogy nem ő küldte azt, hanem a csaló.

Még nem tudom, hogy állítsam vissza. Ha tudtok, segítsetek

 - szúrta ki a Bors a színésznő közösségi oldalán.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről