Harry herceg visszatérhet az Egyesült Királyságba

Harry herceg
Vágólapra másolva!
Harry herceg és felesége, Meghan Markle négy évvel ezelőtt hagyták el az Egyesült Királyságot, és költöztek az Egyesült Államokba. Most viszont újra visszatérhetnek.
Vágólapra másolva!

Harry és Meghan 2020 márciusában felhagyott a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával, és első gyermekükkel, Archie Harrison Mountbatten-Windsorral együtt Kaliforniába költöztek.

Harry és a királyi család többi magas rangú tagja között azóta is feszült a viszony. Különösen feltűnő ez a feszültség és elhidegülés Harry és bátyja, Vilmos trónörökös - az Egyesült Királyság majdani uralkodója - között. Ennek ellenére Harry megtarthatta a Sussex hercege címet és helyét a brit trónöröklési sorban is, azonban botrányos múltja és memoárja miatt kivívta a közvélemény ellenszenvét, folyamatosan nevetségessé teszi magát feleségével együtt.

A házaspárt még korábban kilakoltatták a Frogmore Cottage-ból, ahol korábban éltek, ezért újabb lakhely után kell nézniük.

Ahogy telik az idő, Harrynek hiányoznak a régi, brit életének egyes aspektusai. 

Elkerülhetetlenül véget ért a mézeshetek időszaka, amikor az Államokban minden új és izgalmas, így Harry rózsaszínű szemüvegen keresztül tekint vissza a múltra" - mesélte Tom Quinn királyi szakértő, aki nagy esélyt lát arra, hogy III. Károly király legkisebb fia visszatérjen az Egyesült Királyságba.

Hiányoznak neki a régi etoni és katona barátai, akik közül sokan nem látogatták meg, mert nem jönnek ki Meghannal. 

Harry eltökélt szándéka, hogy saját állandó otthont találjon az Egyesült Királyságban, részben ezért is folytatja a jogi lépéseket, hogy a brit adófizetők fizessék a biztonságát - árulta el.

A herceg korábban a királyi család többi tagjához hasonlóan közfinanszírozott biztonsági védelemben részesült, de amikor 2020 márciusában ő és felesége, Meghan Markle lemondtak királyi kötelezettségeikről és az Egyesült Államokba költöztek, ez a védelem megszűnt. Harry korábban már kérvényezte a védelmét, ezt azonban elutasították, ugyanakkor fellebbezhet a brit kormány határozata ellen - írja a Mirror.

Apja nem tud neki megbocsátani

III. Károly király úgy tűnik, hogy nem tudja még most sem megbocsátani, hogy legkisebb fia a Spare, azaz Tartalék című memoárjában sározta be a család jó hírét. Tom Quinn királyi szakértő nemrég elárulta, hogy az uralkodónak elege lett, és azt parancsolta fiának, Harry hercegnek, hogy ezúttal végleg hagyja abba a panaszkodást, és ne árulja el a királyi család több titkát.  

Harry herceget közvetlenül az édesapja kérte meg, hogy ne írjon vagy mondjon nyilvánosan semmit a családról vagy a bátyjáról, ami esetleg problémát idézhetne elő.

Azzal pedig mindenki tisztában van, hogyha egy király utasításait nem tartják be, annak következményei lesznek" - mesélte.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről