Újabb, váratlan fordulat a drogos öltöztető, Herczeg Zoltán ügyében

Herczeg Zoltán
Vágólapra másolva!
Még 2022-ben foglalt le a rendőrség Herczeg Zoltán öltöztetőnél kokaint, és marihuánát. Az ügyészség két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést, valamint három évre közügyektől való eltiltást kért ellene. Az ügyben azonban most váratlan fordulat következett be.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Herczegre és egy társára még 2022. október 21-én csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskedhettek.

Az akkori hírek szerint Herczeg Zoltántól készpénzt, kokaint és marihuánát foglaltak le. Az ellenzéki körökben népszerű öltöztető lakásán és kocsijában is találtak drogot. Később a rendőrség közleményben tudatta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében.

Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerint kokaint – találtak – közölte az elfogások után a rendőrség.

Herczeg Zoltán hosszú hónapokat töltött letartóztatásban, de tavaly tavasszal szabadult a rácsok mögül. A rendőrség eredetileg kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanújával folytatott eljárást, de az öltöztető tekintetében végül a drogbirtoklást lehetett bizonyítani. Herczeg a fogyasztást már az első kihallgatásán elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban végig tagadta. 

Az ügyben azonban nemrég egy váratlan fordulat történt, ugyanis az elsőrendű vádlott, F. J. azt állítja, hogy nem ő adott el kábítószert Herczeg Zoltánnak, hanem ő vásárolt tőle drogot. 

A legérdekesebb kérdés az, hogy az ügy elsőrendű vádlottja, F. József ragaszkodik ahhoz, hogy nem Herczeg úr vásárolt kábítószert tőle, hanem fordítva.

 Nem tudjuk, miért ragaszkodik ehhez az állításhoz, de a célunk, hogy bebizonyítsuk, nem így történt - magyarázta dr. Keviczki István, Herczeg Zoltán jogi képviselője, akinek ügyfele ugyan beismerő vallomást tett, mégis lesz tárgyalás.

"Jóllehet, ügyfelem beismerő vallomást tett, a bíróság még így sem látott lehetőséget arra, hogy az ügyben tárgyalás nélkül ítéletet hozzon, ugyanis megállapította, hogy a vádban bizonyos apróbb részleteket tisztázni kell. 

Mindez csak bizonyítás útján lehetséges, amihez mindenképpen tárgyalás szükséges 

- részletezte dr. Keviczki István, aki hisz védence ártatlanságában, ugyanakkor úgy gondolja, hogy nem egy, hanem legalább kettő tárgyalásra kell majd számítani. 

Eltúlzottnak tartjuk az ügyészi indítványt, ami két év nyolc hónap végrehajtandó szabadságvesztést kért az ügyfelemre. 

A bírói gyakorlat a felfüggesztett szabadságvesztés irányába mutat, úgyhogy mi továbbra is abban bízunk, hogy Herczeg úr az ügy végén felfüggesztett szabadságvesztést kap 

- árulta el a Blikknek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!