A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Botrány! Megrongálták III. Károly király portréját - videó

III. Károly király
Vágólapra másolva!
Az uralkodóról még a koronázásán készült egy portré, amit nemrég megrongáltak, ezzel üzentek a királynak.
Vágólapra másolva!

III. Károly király tavasszal mutatta meg azt a festményt, ami még a koronázásán készült róla. Az alkotást Jonathan Yeo készítette, amin az uralkodó a walesi gárda egyenruháját viseli. Ez azért is fontos, mert Károlyt 1975-ben nevezték ki a katonai gárda ezredesévé. 

A királyi portrét két környezetvédő aktivista vette célba akik az Animal Rising állatvédő szervezet tagjai, és durván, nevetséges módon megrongálták - vagyis ahogy ők fogalmaznak „újradekorálták” - a festményt.

Az uralkodó arcát Wallace animációs karakterének egyik képével takarták el, pirosra festették, valamint egy szövegbuborékot is felhelyeztek rá, egy igen kegyetlen üzenettel, melyen a következő állt:

"Nézd meg a sok kegyetlenséget az RSPCA farmokon! "- olvasható. Ezzel az  Animal Rising szerette volna felszólítani III. Károly királyt, hogy függessze fel a jótékonysági szervezet támogatását, ugyanis több farmjukon különösen kegyetlen körülmények között tartják az állatokat, ezt pedig szeretnék minél előbb megszüntetni.

Mivel Károly király a Wallace és Gromit nagy rajongója, nem is találhattunk volna jobb módot arra, hogy felhívjuk a figyelmét az RSPCA farmjain zajló borzalmas eseményekre. 

Bár bízunk benne, hogy ez szórakoztató lesz Őfelsége számára, arra is felszólítjuk, hogy gondolja át, hozzá kíván-e járulni a RSPCA farmokon történő szenvedésekhez" - fejtette ki Daniel Juniper, állatvédő.

Hozzátette, hogy a festményt nem rongálták meg, ugyanis azt egy üvegkeret védi - írja a Daily Mail.

Családja aggódik III. Károly királyért

A Buckingham-palota szerint a király továbbra is teljes mértékben pozitív a kezelésével kapcsolatban. Nyilvános elfoglaltságait egy darabig elhalasztotta, azonban nemrég ismét visszatért a teendőihez, ezt pedig felesége, Kamilla királyné nem nézi jó szemel. Kamilla a Queen's Reading Room Irodalmi Fesztiválon egy íróval, Lee Childdal beszélgetett, akinek azt is elárulta, hogy hogy van most a férje.

"Jól van, kivéve, hogy nem lassít le, és nem teszi azt, amit mondanak neki" - vallotta be, mire Child azt felelte, hogy olyan, akár egy tipikus férj.

Nem ő az egyetlen családtag, aki aggódik az uralkodóért. Nagyobbik fia, Vilmos herceg úgy gondolja, hogy édesapja a betegség ellenére túl sokat vállal magára, ahelyett, hogy inkább a gyógyulására koncentrálna. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!