Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Drámai részleteket mondott betegségéről Katalin hercegné

Vágólapra másolva!
Katalin walesi hercegné, Vilmos brit trónörökös felesége arról számolt be pénteken, hogy jól halad kemoterápiás kezelése, de még nincs túl a betegségen, és a gyógykezelés várhatóan néhány hónapig eltart.
Vágólapra másolva!

 "Jól halad a kezelésem, de még nem vagyok túl a betegségen" - mondta Katalin walesi hercegné. A Kensington-palota - a hercegi házaspár londoni hivatala - által közzétett személyes közleményében Katalin bejelentette azt is, hogy részt vesz szombaton apósa, III. Károly király hivatalos születésnapi ünnepségén, a Trooping the Colour színpompás ceremóniáján.

A 42 esztendős Katalin tavaly karácsony óta nem vett részt nyilvános programokon, és januárban hasüregi műtéten esett át. A hercegnő március végén közzétett személyes videóüzenetében elmondta, hogy megelőző jellegű kemoterápiás kezelésben részesül, mivel a műtétje utáni tesztek daganatos elváltozást mutattak ki.

A napokban már beszéltek az állapotáról

Ez az év nem kedvez a brit királyi család számára, ugyanis miután III. Károly király bejelentette, hogy daganattal küzd, nem sokkal később fiának felesége, Katalin hercegné is elismerte a rákbetegségét.

"Januárban komoly hasi műtéten estem át Londonban, és akkor még nem diagnosztizáltak rákkal. A műtét sikeres volt. A műtétet követő vizsgálatok azonban kimutatták a rákot.

Az orvoscsoportom ezért azt tanácsolta, hogy egy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és most ennek a kezelésnek a korai szakaszában vagyok.

Időbe telt, mire felépültem a nagy műtétből, ez is kellett ahhoz, hogy elkezdhessük a kezelést. Ami pedig hihetetlen nagy kihívás volt, hogy mindent a lehető legnormálisabb módon elmagyarázzunk Györgynek, Saroltának és Lajosnak, és megnyugtassuk őket, hogy rendbe fogok jönni" - vallotta be a hercegné.

Egy bennfentes nemrég azt nyilatkozta, hogy Katalin nagyon nehezen viseli a kemoterápiás kezeléseket, egyre rosszabbul van tőle. Családja mellette áll, azonban egyre kimerültebb, hányingerrel és hányással küzd, és egyéb, kellemetlen mellékhatások is megnehezítik a mindennapjait. Úgy tűnik, hogy azonban ez már a múlté, ugyanis szervezete már sokkal jobban reagál a terápiára, amit Katie Nicholl királyi szakértő is megerősített. 

"Jobban tűri ezt a megelőző kemoterápiát. 

Azt hiszem, az elején nehéz volt neki. 

Ezek erős gyógyszerek, amiket szed, de már jobban tűri, és jobban van"- nyilatkozta az Entertainment Tonightnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről