Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Megszólalt a testvére az áramlopásért elítélt Lagzi Lajcsi szabadulásáról

Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Április 26-án múlt egy éve, hogy Lagzi Lajcsi megkezdte három év hat hónapos börtönbüntetését a baracskai börtönbe, de folyamatosan azzal trükközik, hogyan szabadulhatna hamarabb. Most testvére újabb információkat árult el az áramlopásért elítélt zenész várható szabadulásának időpontjáról.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi tavaly április 26-án, látványosan, egy magánmentővel vonult be a baracskai börtönbe, miután áram-, víz- és gázlopás miatt három és fél éves börtönbüntetésre ítélték. A trombitásnak eredetileg korábban, február 15-én kellett volna a rácsok mögé kerülnie, de már akkor trükközni kezdett, és halasztást kért a rejtélyes betegségére és rossz egészségi állapotára hivatkozva. A trombitás azóta azon ügyködik, hogyan jöhetne ki előbb a börtönből, de több kérlemét is elutasították.

A legutóbbi információk szerint már nincs börtönben, mivel átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba, ahol azóta is megfigyelés alatt áll, állandó orvosi felügyelet alatt. Pár hónapja az a hír járta, hogy nemsokára elhagyhatja a börtönkórházat, mivel ő és ügyvédje sikerrel jártak, és reintegrációs őrizetbe vonulhat, hogy a saját otthonában töltse le a fennmaradt büntetési idejét.

Ügyvédje már több kérvényt nyújtott be a bírósághoz annak érdekében, hogy házi őrizetbe, azaz reintegrációs őrizetbe kerüljön, a kérvényeit többször is elutasították. Az év elején azonban változás történt, a trombitás jogi képviselője, Csontos Zsolt azt nyilatkozta, hogy Lajcsi maradéktalanul megfelel minden törvényi követelménynek, így hamarosan megkaphatja a kért kedvezményt, de azóta sem érkezett hír a börtönben lévő trombitásról.

Lagzi Lajcsi
Lagzi Lajcsi megtiltotta testvérének, hogy bármit eláruljon vele kapcsoltaban
Fotó: Forrás: MTI/Lakatos Péter

Most testvére is megszólalt Lagzi Lajcsi várható szabadulásáról, meglepő dolgot árult el.

Semmilyen információm nincs a testvérem szabadulásának időpontjával kapcsolatban, és ezt most őszintén mondom

- mondta Galambos István, Lagzi Lajcsi testvére, aki korábban többszö is beszélt a zenészről, de most kiderült, miért hallgatott el egy jó ideje.

Csak ő tud engem hívni a börtönből, én nem tudok hívást kezdeményezni. Legutoljára, mikor beszéltem vele, jókedélyű volt, úgy tűnt nekem, hogy jól van.

Nem tudom pontosan, mikor fog szabadulni, csak a hívásait szoktam várni. Konkrétumot az ügyvédje tudna mondani, hiszen ő van meghatalmazva arra, hogy nyilatkozzon az üggyel kapcsolatban. 

Engem megkért a testvérem, hogy ne nyilatkozzak. Jómagam is az ügyvédtől kapom az információkat, szoktunk beszélni telefonon.

Annyi tudok, hogy a testvérem hetente ötven percet beszélhet és az az idő sokfelé el szokott repülni, hiszen beszél a gyerekeivel és a jogi képviselőjével is" - idézi a Bors Lagzi Lajcsi testvérét, akinek megtiltotta, hogy bármilyen információt eláruljon vele kapcsolatban, viszot vele is tartja a kapcsolatot a börtönből.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről