Meghalt a Halálos fegyver sztárja

Alan Scarfe
Vágólapra másolva!
A Halálos fegyver 3. és a Dupla dinamit sztárja 77 éves volt.
Vágólapra másolva!

Hosszantartó betegség után, 77 éves korában meghalt Alan Scarfe. A színésznek vastagbélrákja volt, azonban a szervezetét legyőzte a gyilkos kór, így az otthonában, a québeci Longueuilben halt meg április 28-án. A hírt a családja most tudatta a nyilvánossággal. Scarfe a közöség számára leginkább a Halálos fegyver harmadik észéből és a Dupla dinamit című filmekből lehet ismerős, ahol a gonosz főszereplő alakította.

Scarfe az angliai Harpendenben született 1946. június 8-án. Szülei, Gladys és Neville, egyetemi tanárok voltak, akik Vancouverbe költöztek. A vancouveri Lord Byng Középiskola elvégzése után Scarfe visszatért Angliába, hogy a londoni Zene- és Színművészeti Akadémián tanuljon 1964 és 1966 között, majd 1967 és 1968 között a liverpooli Everyman Színház igazgatóhelyetteseként dolgozott. Két évtizedet töltött Európa, az Egyesült Államok és Kanada színházaiban. 1989-ben családjával Los Angelesbe költözött, de 2002-ben visszatért Kanadába, és fiával együtt szerepelt több filmben is. 

Legismertebb alakításai a Star Trek: Voyager, Halálos fegyver 3., Androméda, Földtenger kalandorai és a Babylon 5: Elveszett mesék - Hangok a sötétben című produkciók voltak.

Számos sci-fi szerepére való tekintettel Scarfe egy korábbi interjúban méltatta a műfajt, miszerint a sminket, a háttér az, amitől nagyszerű tud lenni. 

“A produkcióknak szükségük van az ilyen méretű és intenzitású előadásmódra. Nem igazán tudsz motyogni, ha klingon vagy” - mondta a színész.

Scalfe nem csak színész, hanem író is volt. Első regénye, a Hasfelmetsző Jack 2017-ben jelent meg, amit gyorsan követett több másik mű is. 

Első felesége Sara Botsford színésznő volt. Scarfe másodszor is megházasodott, és elvette Barbara March színésznőt, aki Lursát, az egyik gonosz Duras nővért alakította a Star Trek című sorozatban. Stratfordban ismerkedtek meg, és 1979-től 2019 augusztusáig házasok voltak, ugyanis a nő 65 évesen, rákban halt meg.

Lánya, Tosia zenész és zeneszerző, valamint férje, Austin is vele éltek, és haláláig gondozták őt; unokái, Kai és Hunter - olvasható a The Hollywood Reporter oldalán. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről