Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Rákkal műtötték Gubik Petrát

Vágólapra másolva!
Egy megfázást követően rosszindulatú daganatot találtak a szervezetében.
Vágólapra másolva!

Gubik Petra volt Hevesi Tamás vendége a Mi van a zsebedben? című podcast műsorban. Többek közt arról is beszélt, hogy az élete végéig gyógyszert kell szednie a pajzsmirigye miatt. Felidézte azt az időszakot, amikor egy megfázást követően rosszindulatú daganatot találtak a szervezetében. 

A színésznő mindössze 17 éves volt, amikor szembesült a rémisztő diagnózissal, betegsége ráadásul épp akkor derült ki, amikor az élete válaszúthoz érkezett. El kellett döntenie, hogy mihez szeretne kezdeni a jövőben.

"Gimnazista voltam, harmadikos. Nagyon meg voltam fázva, olyan volt, mintha mandulagyulladásom lett volna. Tapogattam a nyirokcsomóimat, és picivel lejjebb észrevettem egy diónagyságú göböt. 

Emlékszem, bementem anyukámhoz a szobába, ruhát hajtogatott éppen, és mondtam neki, hogy: te anya, az létezik, hogy a nyirokcsomó itt lejjebb van, és így ki lehet tapintani?

Anyukám is megnézte és érezte, hogy valami nem stimmel" — árulta el a színésznő a kamerák előtt.

Azonnal meg kellett műteni

Gubik Petrát már rögtön másnap orvoshoz vitte az édesanyja, pár nap leforgása alatt pedig az is kiderült, hogy van ott egy daganat a színésznő szervezetében. 

"Meg kellett komolyan vizsgálni, és már akkor is volt orvostól orvosig járkálás, mert az egyik ezt mondta, a másik azt. Végül műtétre került sor a debreceni klinikán, mert az is egyértelművé vált, hogy ezt a daganatot onnan nem lehet kirobbantani.

Az egy nagyon furcsa pillanat volt, amikor megérkezett a biopszia eredménye, és azt mondták, hogy ez rosszindulatú, és minél előbb ki kell onnan szedni. Ezek nagyon kemény dolgok. Tizenhét éves voltam, nem fogtam fel.

Anya és apa annál inkább" — mondta Gubik Petra, akiben akkor tudatosult a helyzet komolysága, amikor majdnem évet kellett ismételnie a műtét miatt. 

"Annyit mondtam a professzor úrnak, amikor mentünk be a műtőbe, hogy én színész szeretnék lenni, és úgy tessék engem megműteni, hogy én utána énekelni és szavalni szeretnék életem végéig. Azt mondta, hogy úgy lesz. Szerencsére így is lett"- fejtegette.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről