Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Újra meg kell műteni Sydney van den Boscht

Vágólapra másolva!
Két és fél évvel ezelőtt dupla masztektómián esett át a TV2 Szerencselánya.
Vágólapra másolva!

A TV2 sztárja több mint két éve hozta nyilvánosságra, hogy 2021 decemberében dupla masztektómián esett át. Egy vizsgálat kimutatta, hogy édesanyjával mindketten hajlamosak a mellrákra, miután pedig a mammográfián csomót mutattak ki nála, úgy döntött, hogy megelőzésként mindkét mellét eltávolíttatja.

Fél évvel ezelőtt, amikor a Szerencskereket forgattuk, akkoriban tudtam már, hogy én ezt a műtétet szeretném elvégeztetni, de akkor én még nem tudtam, hogy mekkora a baj. És pont a forgatás kellős közepén tudtam meg, hogy ezt nem lehet halogatni,

és még decemberben túl kell rajta esnem" - mondta akkoriban.

A felépülését is nyomon lehetett követni, idővel egyre többet beszélt erről a témáról. "Annyi mindent írnék most, de úgyis csak az lenne a vége, hogy a szívem tele van szeretettel. 365 napja került sor a kétoldali masztektómiámra, amikor azt mondtam, hogy mondjon, ajánljon bárki bármit, én élni szeretnék és nem félni" - kezdte az egyik bejegyzését a TV2 sztárja.

"Egy év elteltével is csak azt tudom szajkózni, hogy járjatok szűrővizsgálatokra, gondolkozzatok preventíven. Ne ajándéklistát böngésszetek, hanem a 66. kacat helyet egy komplett orvosi szűrést vegyetek szeretteiteknek, mert tudom, milyen nehéz minden családtagomat rávenni arra, hogy menjen el egy mezei kis kivizsgálásra. Most itt a Zakopane-i hegyek között két ilyen társsal bátran mondhatom, hogy már nem félek" - írta oldalán egy évvel a beavatkozás után.

Fél az újabb beavatkozástól

A Szerencsekerék szerencselánya most az Instagram-oldalán posztolt a témában:

903 napja műtöttek és 9 nap múlva újra ott leszek. Hogy féltem-e 3 éve? Nem. Hogy most félek-e: Igen. Mindenki annyi terhet kap a sorstól amennyit elbír, de kezdem azt érezni, hogy egy picivel többet kaptam a kelleténél. Mostanában csak azt mondom, hogy egy “gyógyegér” vagyok sajnos nem túl ideális genetikával és rengeteg szerencsével. 

Hogy miért írom le ezeket a sorokat? Mert másnak is lehet ilyen hajlama, én magam is járok szűrővizsgálatokra, a kétoldali masztektómiám nem azt jelentette, hogy többet nem kell vizsgálatokra járnom csupán annyit, hogy nyugodtan alhatok. Beszélgessetek a családotokkal, hogy tudjátok mire kell figyelnetek. 1-1 ilyen vizsgálat nem több idő, mint egy mozi, kávé vagy vacsora. Vigyázzatok magatokra és küldjétek el szeretteiteket, vagy menjetek el együtt" - írta.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről