Fordulat történt Angelina Jolie és Brad Pitt perében

Vágólapra másolva!
Angelina Jolie-nak a jelek szerint elege lett a pereskedésből, váratlan kéréssel fordult a volt férjéhez, Brad Pitthez.
Vágólapra másolva!

Angelina Jolie és Brad Pitt hivatalosan már 2019-ben elváltak, de még mindig van peres ügyük korábbi közös franciaországi szőlőbirtokuk és borászatuk, a Chateau Miraval kapcsán.

Angelina Jolie az ügyvédjén keresztül most váratlanul azzal a kéréssel fordult Brad Pitthez, hogy ejtse a pert a birtokért, amelyet 2021-ig 50-50 százalékban birtokoltak.

"Mr. Pitt birtokolja a pár közös ingatlanjait, valamint az üzletet is ő irányítja, de mégis többet követel, és 67 millió dollár plusz büntető kártérítésre perli Angelinát" – közölte Peter Murphy ügyvéd, aki Angelina Jolie megbízásából arra kérte Brad Pittet, hogy vessen véget a harcnak, és "terelje a gyógyulás felé a családjukat".

Mi vezetett idáig?

A Chateau Miraval körüli vita nagyjából két éve tart: Brad Pitt 2022-ben perelte be Angelina Jolie-t, miután a színésznő eladta a birtokbeli részesedését Jurij Sefler orosz milliárdosnak. Brad Pitt azt állította, hogy adásvétel törvénytelen volt, mivel egyrészt korábban megállapodtak Angelina Jolie-val, hogy a másik beleegyezése nélkül egyikük sem adja el a részesedését, másrészt eladási szándék esetén a másiknak elővásárlási jogi lett volna a birtok másik felére.

Angelina Jolie ezzel szemben úgy vallott korábban, hogy a részét el akarta adni Brad Pittnek, az üzlet egy tervezett titoktartási megállapodás miatt hiúsult meg – annak aláírása ugyanis megakadályozta volna a színésznőt abban, hogy bármikor nyilvánosan beszéljen a házasságuk felbomlásához vezető eseményekről.

Angelina Jolie (ügyvédje) most arra is kitért, hogy ha Brad Pitt nem tesz eleget a kérésüknek, vagyis nem ejti a pert, akkor kénytelenek lesznek bizonyítékokat szerezni arra, hogy a színész állításai hamisak.

Ennek része lehet, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozzák, mi történt pontosan 2016-ban a magánrepülőgépükön, ahol Brad Pitt állítólag fizikailag bántalmazta Angelina Jolie-t, valamint a gyerekeiket is sértegette – az erről szóló dokumentumok azonban eddig csak részben kerültek elő a válóperük során. 

Az éppen Magyarországon forgató Brad Pitt ügyvédjén keresztül jelezte, hogy a 2016-os incidensnek semmi köze a Chateau Miraval körüli vitához, szerinte Angelina Jolie ennek felemlegetésével egy szigorúan üzleti vitát szeretne más irányba terelni.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!