Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

18 évvel visszavonulása után árulta el döntésének valódi okát a magyar énekesnő - videó

Bayer Friderika
Bayer Friderika
Vágólapra másolva!
Bayer Friderika előtt fényes karrier állt, az egyik legnagyobb magyar sikert elért előadó volt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Majd később mégis eltűnt a nyilvánosság elől, most elárulta, miért.
Vágólapra másolva!

Bayer Friderika nevét szinte mindenki ismeri a mai napig, hiszen 1994-ben ment ki az Eurovíziós Dalfesztiválra, viszont akkoriban nehéz volt megküzdenie a hirtelen jött ismertséggel. Az énekesnő hatalmas népszerűségnek örvendett akkoriban, nemcsak a hallgatóság részéről, hanem szakmai körökben is rengeteg elismeréssel jutalmazták. 1994-ben megnyerte a Magyar Televízió által meghirdetett Táncdalfesztivált, majd a győztes dallal - mely a Kinek mondjam el vétkeimet? című sláger volt - kijutott az akkor Dublinban megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválra, is, ahol végül a negyedik helyen végzett.

Még ugyanabban az évben megjelent az első nagylemeze, mely nagyjából két hónap leforgása alatt aranylemez lett. Az Eurovíziós Dalfesztiválon elért sikeréért a Magyar Rádió eMeRTon-díjban részesítette, a szakma és a közönség együttes szavazata alapján elnyerte az Axel Springer Kiadó által létrehozott Aranyszarvas díjat az év popénekese kategóriájában. Azonban nem sokkal később kiderült, hogy Bayer Friderika valójában egészen másra vágyik. Bár nagyon sikeres volt, nem tudta ezt igazán élvezni, nehezen küzdött meg a hirtelen jött sikerrel, és később rádöbbent, hogy semmi mást nem szeretne, mint édesanya lenni.

Bayer Friderika
Bayer Friderika háromgyerekes édesanya, 18 éve nem adott nagykoncertet
Fotó: Bayer Friderika Instagram

Bayer most a Palikék Világa by Manna műsorban elárulta döntésének valódi okait, és azt is, hogy az utolsó nagykoncertjét 18 évvel ezelőtt adta, de egyáltalán nem bánta meg, hogy visszavonult.

Akkor éreztem úgy, hogy valahogy minden ismétlődik, nem tudtam, hogy mi inspirálna. Akkor jött a 18 hónapos kicsi fiam, akire nagyon vártunk, akit örökbe fogadtunk.

Innentől kezdve kész, nálam minden elszakadt, én csak anyuka akartam lenni, és ezeket az éveket erre használtam, hogy ezt az ösztönös dolgot kiéljem” - magyarázta az interjúban Bayer Friderike, aki az örökbefogadásról is beszélt, elmondta, hogy egyrészt nem volt más választásuk, de sosem féltek a következményeitől.

„Mire eljutottam 10 év után oda, hogy végre van egy 18 hónapos gyermek a kezemben, úgy voltam már, hogy nem. 10 év volt a várakozásunk, mert azt gondoltuk, hogy nekem is lesz spontán kisbabám, de ez nem történt meg. Amikor elindítottuk a procedúrát, fél évre rá lett Krisztofer” - mondta.

Majd Palik László kérdésére válaszolva elmondta, hogy ma már háromgyerekes édesanya, és első fiukon túl még másik két gyereket is örökbefogadtak párjával. Bayer Friderikának két fia van, az egyikük most 18 és 12 évesek, míg lánya 7. Az énekesnő elárulta, hogy bár rengeteg megjegyzést kap amiatt, hogy örökbefogadták gyerekeiket, még ha pozitívan is tesznek különbséget, őt ez is rettenetesen felbosszantja, mivel szerinte ők is ugyanolyan teljesértékű család, mint mások.

Nekünk így van gyerekünk. Semmi extra nincs benne, nem a pocakomban volt, de így van gyerekem, és ugyanazokon a folyamatokon megyünk át, mint azok a gyerekek, akik a vér szerinti szüleikkel vannak

- magyarázta a friss interjúban Bayer Friderika, aki valószínűleg már nem tervezi a visszatérését az énekesi pályára.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről