Díja átvétele közben válaszolt az őt ért mocskolódásokra Harry herceg

Meghan Markle, Harry herceg
Vágólapra másolva!
Mint korábban írtuk, Harry herceget a napokban az ESPY-díjátadó miatt kritizálták, többen pedig petíciót is nyújtottak be, hogy mégse ő kapja az elismerést. Sussex hercege a díjátadón reagált az őt ért támadásokra.
Vágólapra másolva!

Nemrég kiderült, hogy az Invictus Játékokkal kapcsolatos munkájáért Harry herceg veheti át a neves Pat Tillman-díjat, amelyet az NFL-játékosról neveztek el, aki egy afgánisztáni tűzben halt meg 2004-ben. Sussex hercege e hét pénteken vette át a díjat annak ellenére, hogy sokan kritizálták emiatt, még Pat Tillman édesanyja is kemény szavakkal illette Harryt. Sokan úgy gondolták, sértő elfogadnia, és csupán figyelemigényre van szüksége III. Károly király kisebbik fiának.

Megdöbbentő, hogy miért választottak egy ilyen ellentmondásos és megosztó személyt a díj átvételére. Vannak sokkal méltóbb díjazottak is. 

Vannak olyan emberek, akik a veteránok közösségében dolgoznak, és nagyon sokat tesznek értük. Ezek az emberek nem rendelkeznek olyan pénzzel, forrásokkal, kapcsolatokkal vagy kiváltságokkal, mint Harry herceg. Úgy érzem, hogy az ilyen embereket el kell ismerni" - nyilatkozta korábban Mary Tillman, Pat Tillman édesanyja, akinek meglepő módon a díjátadón tartott beszédében reagál Harry herceg.

Harry herceg, princeharry
Sokan támadták Harry herceget, amiért őt jelölték a Pat Tillman-díjra
Fotó: AFP /(Photo by Richard POHLE / POOL / AFP)

A díjátadón a 39 éves Harry herceg és felesége, Meghan Markle az első sorban foglaltak helyet a Los Angeles-i Dolby Színházban az ESPN 32. díjátadóján, amelyen egyéni és csapatok sportteljesítményeket díjazták. Az elismerést Harry herceg a tízéves szolgálata miatt kapta, melyet a brit hadseregben teljesített, valamint az, Invictus Games-szel kapcsolatos munkájáért, amely egy nemzetközi sportesemény a sebesült katonák számára, amelyet 2014-ben ő maga alapított.

A színpadra állva a kezdeti ellenérzésekkel ellentétben álló taps fogadta a sussexi herceget, aki beszédében megemlítette Pat Tillman édesanyját, Maryt is, aki előzőleg keményen kritizálta őt a jelölés miatt, ezért sokakat meglepett, hogy neki is hálát adott, és méltatta beszédében.

Szeretném azzal kezdeni, hogy kifejezzem a legmélyebb hálámat mindenkinek a Pat Tillman Alapítványnál, élén Marie Tillman Shentonnal, akit nagy megtiszteltetés számomra, hogy ma este itt van.

Szeretnék köszönetet mondani a Tillman családnak is, különösen Mary Tillman asszonynak, Pat édesanyjának. Pat örökségéért való kiállása rendkívül személyes, és ezt tiszteletben tartom. Az anya és fia közötti kötelék örökkévaló, és túlmutat még a legnagyobb veszteségeken is" - mondta a beszédben Harry herceg, aki Mary Tillman előzőleg megfogalmazott kritikájára is utalt, aki ellenezte, hogy neki adják a fiáról elnevezett elismerést, írja a Fox News.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről