Kinek szurkolnak a magyar sztárok a foci-Eb-n?

Vágólapra másolva!
Kedden este kilenc órától Münchenben rendezik a labdarúgó-Európa-bajnokság első elődöntőjét, melyben a vb-ezüstérmes francia válogatott és a Nemzetek Ligája-címvédő spanyol csapat fog összecsapni. Az első eldöntős meccs előtt az Origo megkérdezett néhány focikedvelő magyar sztárt, hogy melyik csapatnak szurkolnak az idei Eb-n, és kiket tartanak esélyesnek a végső győzelemre.
Vágólapra másolva!

Hevesi Kriszta

A TV2-n gyakran látott szexuálpszichológus nagyon szereti a focit, az Eb eseményeit is követi, és természetesen nagyon szurkolt a magyar csapatnak is. 

Hevesi Kriszta/Instagram
Hevesi Kriszta a spanyoloknak szurkol
Fotó: Hevesi Kriszta/Instagram

Hozzám nagyon közel áll a mediterrán temperamentum, a spanyol mentalitás, a spanyol emberek, úgyhogy Spanyolországnak szurkolok. Azt nagyon sajnáltam, hogy mi, magyarok kiestünk. Egyébként nekem Varga Barnabás volt a kedvencem, aki megsérült.

 Pontosan azért, mert ő az az ember, aki nem adja fel az álmait. Ha jól tudom, nemrég, 28 évesen került be a válogatottba, és ez volt az első Európa-bajnoki szereplése, úgyhogy nagyon sajnálom, hogy ilyen rövid ideig tartott csak" - árulta el az Origónak.

Pető Brúnó

Pető Brúnót az Ázsia Expressz című kalandrealityben ismerhették meg először a nézők a TV2-n, majd a Zsákbamacskában már műsorvezetőként tűnt fel a csatornán. Nagyon szereti a focit, figyelmmel követi a meccseket. 

Pető Brúnó
Pető Brúnó nagyon szereti a focit
Fotó: Instagram/Pető Brúnó

"Az elején, látatlanban az angolokat tettem meg győztesnek, de már nem úgy gondolom. A franciák is gyengék magukhoz képest. A spanyolok jó brigád, meg a németek, pedig nekik annyira nem örülnék" - mondta az Origónak.

Balázs Pali

Nem meglepő, hogy Balázs Pali is figyelemmel követi az idei Labdarúgó-Európa-bajnokság történéseit, hiszen nagy focirajongó. 

A zenész nemcsak nézni, hanem aktívan részt venni is szeret futballmérkőzéseken, mivel tagja a 2016-ban alakult Magyar Művész válogatottnak is, melynek célja, hogy magyar kultúrát megismertesse a világgal, mindezt karitatív tevékenységgel összekötve.

 Balázs Pali már gyerekkora óta figyelemmel követi a hazai labdarúgást, majd később, ahogy a közvetítések változtak, egyre inkább követte a nemzetközi futball helyzetének alakulását is. 

A zenész elárulta, hogy mi a véleménye a 2024-es futball EB alakulásáról, illetve azt is, hogy az elődöntőkhöz elérve melyik ország válogatottját tartja a legesélyesebbnek. 

Igen, nézem az Eb-t, sajnálom egy picit a magyar csapat kiesését, jó lett volna még legalább egy meccset játszani, de hát azt gondolom, hogy ez így rendben van, meg nyilván az ember elégedett, mert büszkeséggel tölt el, hogy kijutottunk. 

Aztán, ahogy a magyar csapat kiesett, talán a spanyolok a játéka tetszik eddig a legjobban. Szerintem még akár esélyesek lehetnek a döntőre is, ha ma nem esnek ki esetleg a franciák ellen” – magyarázta Balázs Pali, aki elmondta, hogy kifejezett kedvence nemzetközi szinten nincs, sem csapat, sem játékos, most az aktuális játékstílus és eredmények alapján ítéli meg az idei döntős mezőnyt. 

Balázs Pali
Balázs Pali is szívesen focizik

Én szeretem a látványos mérkőzéseket. Sajnos a túlzott taktikai háború is rányomja a bélyegét arra, hogy sok meccs kevésbé élvezetes, mint azt az ember várná. 

Most főként az angolokra gondolok, akik valami miatt nem azt hozzák a pályán, mint amit a klubcsapataikban az elmúlt időszakban,de összességében én a magyar csapaton kívül és a magyar játékosokon kívül nem rajongok senkiért” – mondta a zenész, aki mint magát a sportágat szerető néző alkotott véleményt az idei mérkőzésekről. Balázs Pali azt is elárulta, hogy nézni fogja az elődöntőket és a döntőt is, melyben a spanyolok a franciákkal, majd a hollandok az angolokkal fognak összecsapni, hogy kiderüljön, közülük kik játszanak a vasárnapi döntőben. 

A zenész elmondta, hogy ha úgy alakul társasággal is néz meccset, de akkor a társalgás miatt elveszik a meccs valódi értéke, hiszen nem úgy figyeli az ember, mintha egyedül nézné, viszont egyelőre konkrét tervei a döntőre nincsenek."Van, amikor barátokkal nézzük a meccset együtt, van, amikor egyedül szeretem nézni, mert sokszor a baráti társaság elviszi a fociról a fókuszt, mert mindenki jön a történeteivel. Ilyenkor a nagy nevetések, a sztorizások elviszik a meccsek valós értékét, úgyhogy még nem tudom, hogyan lesz a döntő napján. Annyi biztos, hogy nyilvános helyeken nem szoktam nézni, ahol egyszerre lehet kivetítőkön szurkolni, ez minden bizonnyal most is így lesz” – zárta Balázs Pali az Origónak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről