A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Halála előtt a végrendeletéről beszélt Boros Lajos

Boros Lajos
Vágólapra másolva!
Mint ismert, augusztus 8-án meghalt a Bumeráng egykori rádiós műsorvezetője, Boros Lajos. Halálát a családja tudatta az MTI-vel. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel kitüntetett művész 78 éves korában halt meg, korábban pedig azt is elárulta, hogy mi a terve a végrendeletével.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, ma, hosszantartó betegség után meghalt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel kitüntetett művész, melyet a családja tudatott az MTI-vel.

A 78 éves műsorvezető még 2019-ben árulta el, hogy nem szándékozik végrendeletet írni, ugyanis azt szerette volna, hogy a családja döntse el, hogy mit szeretnének majd kezdeni a hagyatékával.

"Nem írtam eddig, és szerintem soha nem is fogok végrendeletet írni. 

Miért döntsem én el, hogy a halálom után milyen kötelezettséget, terhet vagy gondot kapjanak a nyakukba a szeretteim? 

Eléggé felnőttnek érzem a feleségemet és a fiaimat arra a feladatra, hogy majd ők eldöntsék, mihez kezdenek a hagyatékommal.

 Nem akarok egy papírt írni, aminek aztán egyes szavaiba vagy mondataiba ügyvédek kössenek bele…

- mondta akkor.

Boros Lajos több mint öt évvel ezelőtt egy műtétet követően öt hétre kómába esett. A rádiós delíriumban volt az alatt az öt hét alatt, amely gyakori állapot a 65 év felettieknél, akiknél mélyaltatást végeznek műtét előtt. A szívműtét alatt leállítják a szívet, mesterségesen keringetik a vért, és ilyenkor előfordul, hogy az agy túl kevés oxigénhez jut, így beáll a kómás állapot. Akkor volt olyan pillanat, mikor kevés volt a túlélésre. 

A Story.hu információ szerint a műsorvezető egy ideje már kórházban volt, a családtagjait pedig már felkészítették az orvosok, hogy többé nem kerül ki az intézményből élve. 

Hatalmas tervei voltak

Boros Lajos alig két éve még arról beszélt, hogy szívműtétje és prosztataműtétje után már jobban van, szívesen dolgozna – sőt nemcsak rádiózna, de akár stand-upolna is, bemelegítő emberként is vállalt volna munkát.

"Ha már a gyógyszereimet ki tudnám belőle fizetni, megnyugodnék, és úgy érezném magam, mint egy krőzus. Ö

sszesen tizennyolc különböző pirulát kell szednem egy nap, van olyan gyógyszerem, amely négy-ötezer forintba is kerül, szóval több tízezres tételről beszélünk... 

Én már 1970-ben rádióztam, és bevallom, nagyon hiányzik. Imádom a rádiózás spontaneitását, a szabadságát ennek a műfajnak, és szerintem még mindig jól tudnám csinálni" – mondta akkor Boros Lajos. 

Nemcsak a rajongók, hanem a magyar sztárokat is mélyen lesújtotta Boros Lajos halála. A műsorvezetőről többen megemlékeztek a közösségi oldalakon,többek közt egykori műsorvezető társa, Bochkor Gábor is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!