A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vadonatúj katonai sportreality jön a TV2-re

A Kiképzés
Vágólapra másolva!
A Magyar Honvédséggel együttműködésben katonai stílusú csapatversenyen alapuló sport-reality-t indít a TV2, A Kiképzés címmel. A Honvédelmi Minisztérium megbízásából saját fejlesztésű, kifejezetten a honvédségre szabott formátumban civil versenyzők vesznek részt, a Magyar Honvédség állományából választott négy Kiképző vezetésével a katonai jellegű megmérettetésekben. A komoly erőpróbákat követően a győztes csapat tagjai 20 millió forint összértékű díjazásban részesülnek, egy Gripen repülésen is részt vehetnek, és lehetőséget kapnak, hogy a MH területvédelmi tartalékos állományába tartozzanak - írta közleményben a TV2.
Vágólapra másolva!

Vadonatúj formátumú, katonai stílusú sportreality lesz A Kiképzés. Az előzetesen kiválasztott legjobb 24 játékos (férfiak-nők), négy csapatot alkotva katonai kiképzéseken alapuló csapatversenyen vesz részt. A műsor lényege, hogy a szereplők a négy Kiképző vezetésével végrehajtják a kifejezetten a műsorhoz fejlesztett feladatokat, amelyekben megjelennek a Magyar Honvédség különböző haderőnemei, eszközei, kiképzési szakaszai és helyszínei. Azon túl, hogy ki a legerősebb vagy leggyorsabb, sokkal lényegesebb lesz, hogy a játékosok közössége valódi egységgé kovácsolódjon a legkeményebb kihívások közben - írta a TV2.

A verseny három tematikus ciklusból áll: a toborzás, a kiképzés, valamint a végső bevetés szakaszából. A négy főszereplő, a csapatok vezetői, a Kiképzők, akik különböző területekről érkező katonák, a Magyar Honvédség állományának hivatásos vagy szerződéses tagjai.

A produkció célja, hogy egy izgalmas műsoron keresztül láttassa a Kiképzők emberi oldalát, illetve, hogy megmutassa, a különböző karakterű és hátterű civilek hogyan válnak igazi katonákká a műsor alatt.

A kiképzés 
Fotó: TV2

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy egy népszerű televíziós műfajt, a realityt a Magyar Honvédség szakértelmét igénybe véve közösen fejlesztette a TV2 egy katonai elemekre épülő csapatversennyé. Mint fogalmazott, a nézők láthatják majd azt is, hogy a Magyar Honvédség mind haditechnikai felszerelésében, mind szemléletben XXI. századi, NATO-kompatibilis haderő, amely a szemünk előtt válik magas műveleti értékű, gyorsan hadrafogható, Közép-Európában meghatározó erejű haderővé. „Amellett hogy a nézők drukkolni fognak a csapatoknak a helytállásukért, a műsor révén 

átérezhetik, hogy mit jelent a haza szolgálata,

 mindannyiunk számára milyen fontos feladatot látnak el a katonáink, legyenek akár szerződésesvagy hivatásos állomány tagjai” – tette hozzá a miniszter.

Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: „Hiszünk a zsánerben és ezzel a produkcióval a TV2 folytatja a nézők körében népszerű és a fiatalabb közönséget is vonzó sport- és kalandfilmek erős hagyományait. Örülök, hogy a Magyar Honvédséggel karöltve különleges műsort készítünk, amivel megmutathatjuk, hogyan válnak különböző karakterű, hátterű civilek katonákká, hősökké a Kiképzés végére” – mondta Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

A műsorra való toborzás mától elindult, 18-50 év közötti férfiak és nők jelentkezését várják itt

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!