A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNBőhm Csaba
18:11ÖttusaÖsszesített
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Különös módon gyászolják a rajongók Boros Lajost

Vágólapra másolva!
Mint írtuk, augusztus 8-án, csütörtökön közölte családja Boros Lajos halálhírét az MTI-vel. A legendás rádiós 78 éves korában, hosszan tartó betegség után halt meg. Rengetegen gyászolják, és sokan különös módját találták meg annak, hogyan fejezzék ki fájdalmukat halála miatt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Filmadatbázis honlapján elérhető életrajz szerint Boros Lajos 1947. április 12-én született Budapesten. A Kandó Kálmán Villamosipari Főiskolán diplomázott 1970-ben. 1972-ben énekes-gitáros kategóriában megnyerte a Ki mit tud? című vetélkedőt. 1999 és 2009 között a Sláger Rádió Bumeráng című műsorát vezette, 2010 és 2012 között a Neo FM, majd a Music FM reggeli műsorának frontembere volt. A legtöbben az 1999-től elindult Bumerángból emlékeznek rá, Bochkor Gáborral és Voga Jánossal ikonikus triót alkottak 12 éven át, akik megható módon állítottak emléket néhai kollégájuknak.

Boros Lajostól végső búcsút hétfőn vesznek, azonban nem Budapesten lesz a temetése, hanem Nagykőrösön, az izraelita temetőben temetik el 2024. augusztus 12-én, hétfőn, délelőtt 11 órakor. A rádiós Budapesten született és az élete fontos pontjai is a fővároshoz kötik, de a fiatal kora nagy részét Nagykőrösön töltötte, ezért választotta családja számára végső nyughelyéül.

A hazai sztárok és kollégái közül is rengetegen vesznek búcsút az egykori rádióstól a közösségi médiában, főleg a rádiós kollégái, mint Bochkor Gábor, Rákóczi Ferenc, Sebestyén Balázs és Vadon János, akik mind külön megemlékeztek Boros Lajosról. Azonban a rádiós közösségi oldalának követői, és mások, akik szerették őt és a munkásságát is búcsúznak, és érdekes módot találtak arra, hogyan fejezzék ki részvétüket a család felé.

Boros Lajos utolsó Facebook-bejegyzése alá özönlenek a kommentek, melyben sokan megtörten és sajnálattal vesznek búcsút tőle.

Lajos, ez remélem megint egy olyan vicc, amilyet csak Te tudsz... Nagyon sajnálom, hogy fel kellett adnod, hogy elmentél... 

De lehet, hogy ott lesz a béke és a nyugalom... Örülök, hogy ismerhettelek és dolgozhattunk együtt... A világ szegényebb lesz nélküled! Őszinte részvétem a családodnak!" - írják fájdalommal az ismerősök és ismeretlenek is, akiket mind megrázott Boros Lajos halálhíre, hiszen nemrég még arról beszélt, hogy szeretne visszatérni a rádiózáshoz, de ez a nagy álma már nem teljesülhetett a betegsége miatt.

Boros Lajos, BorosLajos, műsorvezető, rádió, zenész, író
Boros Lajos nagy álma volt, hogy újra rádiózhasson
Fotó: MTI/ Beliczay László / MTI/ Beliczay László

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!