Veszélybe került a magyar énekesnő karrierje

Vágólapra másolva!
Az 1980-as évek ismert magyar énekesnője bevallotta, hogy bevéreztek a hangszálai, ami miatt a karrierje is veszélybe kerülhet.
Vágólapra másolva!

Az 1972-es Kócbabákkal a „Ki Mit Tud?"-on országos sztárrá lett Babits Marcella (Marcellina) énekesnő, zenész, szövegíró, divattervező. A Kócbabák együttes alapítója, az Apostol és a Full-Tone együttes énekese, a Marcellina PJT együttes alapítója és vezetője volt. A 80-as években sokat szerepelt, legismertebb dala a Sexy Lady, pár éve a TV2-n a Nagy Duettben is énekelt.

Az énekesnő nemrég egy videóblogot indított Némaságra ítélve címmel, ami nem véletlen. Kiderült ugyanis, hogy a hangszalagjai bevéreztek, emiatt pedig a karrierje is veszélybe került. Orvosa szerint Marcellinának még csak suttognia sem szabad, hogy elkerülje a további károsodást, teljesen némának kell maradnia. Műtétre azonban nem lesz szükség, de a rehabilitáció hosszadalmas és komoly folyamat lesz, amit Marcellina is komolyan vesz.

Annak érdekében, hogy minél előbb meggyógyuljon, egy hangképző tanárnő segítségével, fokozatos beénekléssel tudja visszanyerni a hangját, ez pedig akár több hónapot is igénybe vehet. 

Az énekesnő megosztotta, hogy a probléma egy ártatlannak tűnő dologgal kezdődött. Egy légkondicionált stúdióban volt, majd később megfázott, amiből csak nehezen tudott felépülni. Az állandó fellépések, és az, hogy ennyire meg volt terhelve a hangszála, csak rontottak az állapotán - szúrta ki a Bors.

Egy baleset miatt oszlott fel a zenekara

1985-ben autóbalesetben halt meg a Marcellina PJT basszusgitárosa, Temesváry Pepó, ami nemcsak a zenekar feloszlásához vezetett, de Marcellinának is komoly traumát okozott.

"Végig gyönyörűen betartotta sebességkorlátozást, nem ment többel, mint 80. A szembejövők egymást előzgetve szórakoztak. 

Egy frontális ütközésben meghalt a Pepó, meghalt Zsoldos Imre, és a Sárosi Kati meg a Marsalkó Zoli, a gitárosunk súlyos sérülésekkel túlélték.

Akkor még nem volt ilyen, hogy telefonálunk. Mi megcsináltuk a koncertet nélkülük, mert nem tudtuk, hogy mi van.

El tudod képzelni, milyen érdekes koncert volt basszusos és gitáros nélkül. Már majdnem vége volt az előadásnak, akkor egy katonai rádión értesítettek minket, hogy volt ez a baleset" – mesélte. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!