A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ilyen volt a Sziget Fesztivál harmadik napja - képek

A Blahalouisiana koncertje a 30. Sziget fesztiválon
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztiválon idén sem lesz hiány sztárokból, akik közül sokan most először látogatnak el Magyarországra, hogy egy fantasztikus show-val tegyék emlékezetessé a következő napokat. A fesztivál harmadik napján Stormzy és Liam Gallagher is fellépett, akik hatalmas show-t csináltak.
Vágólapra másolva!

Idén 30. alkalommal nyílt meg a Szabadság Szigete, ahol 50 helyszínen 1000-nél is több program vár a fesztiválozókra. A szervezők bejelentették, hogy idén sokkal több magyar vásárolt bérletet, mint eddig bármikor, így a külföldi vendégek mellett most jóval több magyar fog majd együtt bulizni közel egy héten át a Hajógyári-szigeten. 

A Sziget fesztivál első napját augusztus 7-én nyitotta meg Kylie Minogue, aki hatalmas show-t csinált. A második napon a Nagyszínpadra érkezett Azahriah, aki szintén elképesztő tömegeket vonzott a koncertre, de az este világsztárja, a súlyos beteg Halsey fellépésére is rengetegen voltak kíváncsiak. Az első naphoz képest sokkal többen voltak a fesztivál területén, és az esti koncerteken is. A csütörtöki napon, a rendkívül erős fellépőket felvonultató Revolut Stage-en lépett fel a Grandson, valamint Aurora is, akinek fellépése alatt tömve volt az ikonikus piros sátor.

MÁRTON Viviana;  LEZSÁK Sándor
MÁRTON Viviana;  LEZSÁK Sándor
MÁRTON Viviana;  LEZSÁK Sándor
MÁRTON Viviana;  LEZSÁK Sándor
MÁRTON Viviana;  LEZSÁK Sándor
MÁRTON Viviana;  LEZSÁK Sándor

A Sziget harmadik napján, pénteken a Beton.Hofi nyitotta meg a nagyszínpad programjait. Az este folyamán Stormzy is fellépett, aki nemcsak zenéjével, hanem fekete felhatalmazásért és társadalmi aktivizmusért való kiállásával is ismert. Alapított egy kiadót, ösztöndíjat indított fekete brit diákoknak, elindította a #Merky Foundationt a rasszegyenlőségért, és a #Merky FC-vel a sokszínűségért áll ki a futballiparban. Emellett fesztivált rendezett az All Points East-szel, amelyen számos művész fellépett.

Őt követte Liam Gallagher, a modern brit zene egyik legmeghatározóbb alakja, az Oasis frontembere. Liam Gallagher ünnepli az Oasis mindenkit meghódító és rendkívül befolyásos debütáló albumának, a „Definitely Maybe” 30. évfordulóját az „Álljuk megvalósítani 30 évet” arénaturnéval 2024-ben. 

Szombatra várják a hatalmas show-jairól ismert szupersztár DJ-t, Martin Garrixet, Bebe Rexhát, aki David Guettával többször is dolgozott már együtt,- közös slágerük a Say my name,valamint az I'm good (blue), a vasárnap headlinere a kortárs pop legegyedibb hangú ikonja, Sam Smith, és a zárónapon lép fel a modern elektronikus popzene legkurrensebb producere, Fred again.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!