Elmosta az árvíz a magyar zenész szórakozóhelyét

Nyári Kálmán
Nyári Kálmán
Vágólapra másolva!
Nyári Kálmán mulatóját is elmosta az árvíz, szerinte jó, ha decemberben újranyithat.
Vágólapra másolva!

A történelmi árvíz, a Duna áradása Nyári Kálmán élőzenés szórakozóhelyét sem kímélte a pesti rakparton. A Nyári Kálmán Mulatót jelenleg csak csónakkal lehet megközelíteni, és bár a berendezés jó részét kipakolták, a zenész szerint felbecsülhetetlen a kár.

"Már nincs arra módunk, hogy bejussunk a mulatóba, mert a Duna már másfél méter magasan elöntötte. Persze ahogy lehetett, felkészültünk, hiszen nem váratlanul jött az árvíz. 

Ami menthető volt, azt mentettük, de ezt nem nevezhetjük sikernek.

A fiam tegnap is ott volt, de már csak azt tudta konstatálni, hogy már másfél méteren áll a víz a mulatóban" – nyilatkozta Nyári Kálmán a Borsnak.

A lapnak a zenész azt is elmondta, hogy egyelőre meg sem próbálja kiszámolni a kárát – amit egyébként magának kell rendeznie, miután a mulató eleve ártéren áll, vízkárra nem biztosították. 

"Alig három hónappal ezelőtt teljes felújítást végeztünk a helyen, amit most kezdhetünk előröl. Szerény becslések szerint 

talán decemberben nyithatunk majd újra, ha nem jön közbe semmi,

és minden klappolni fog, de erre most nem fogadnék" – mondta Nyári Kálmán.

Fresh Andit és Varga Viktort sem kímélte az árvíz

Mint írtuk, más magyar sztárok is küzdenek az árvízzel, Fresh Andi és a férje, János például már napok óta készültek az árra, a vállalkozásuk egyik telephelye ugyanis a Duna partján áll Szobtól nyugatra, a szlovákiai Helemba faluban. 

Fresh Andi árvíz
Többek között Fresh Andit sem kímélte az árvíz
Fotó: TV2

Az énekesnőék konténerházakat, amolyan nyaralóházakat működtetnek, amelyeket a természetet szerető turisták vehetnek igénybe az év minden szakában. A területre már az előrejelzések szerint is igen magas vízállást jósoltak, ezért Fresh Andi és a férje kipakoltak mindenhonnan, és megkezdődtek a földmunkák is, mert a területre beömlő víz egy része a falu felé tud tovább folyni. János a saját gépeivel vette fel az elemek ellen a harcot, majdnem egy hete gátat épít a falubeliek segítségével.

Közben Varga Viktor Duna-parti házát is elmosta a víz, az énekest egy edzés után már vissza sem akarták engedni a lakhelyére – amiről bővebben olvashat itt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!