Börtönben Bródy János fia, de még nagyobb a baj körülötte

Bródy János
Bródy János
Fotó: Facebook / Bródy János
Vágólapra másolva!
15 évet kaphatott volna, kettőt kell leülnie. Bródy fia fellebbezett, de marad a rácsok mögött.
Vágólapra másolva!

Az amerikai bíróság bűnösnek találta három vádpontban a zenész 38 éves fiát, aki szándékosan, bosszúból megrongálta egy bank számítógépes rendszerét, miután a pénzintézet kirúgta őt – írtuk tavaly decemberben. Bródy Dániel a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen pornográf tartalom volt. 

Bródy János fia nagy bajban van
Bródy János fia nagy bajban van 
Fotó: MTI

A cég biztonsági osztálya ezt észlelve, azonnal fegyelmi eljárást indított és hamarosan meg is váltak az alkalmazottól, aki a Chronicle beszámolója szerint a kirúgását követően 

nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és bosszút állt.

A vádirat szerint a cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot, több mint 5000 dollár értékben.

Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis nagyjából 78 millió forint – derül ki az amerikai ügyészség közleményéből. 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamit arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt.

Lapinformációk szerint

  • 15 évet is kaphatott volna,
  • fellebbezett, de elutasították,
  • a vagyonát zárolták,
  • korábbi ügyvédje eltűnt,
  • kijelölt ügyvédet kért magának. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!