Demi Moore elmondta, hogy van most a súlyos beteg Bruce Willis

Bruce Willis, Demi Moore
Bruce Willis és Demi Moore az 1997-es cannes-i filmfesztiválon
Fotó: COLLECTION CHRISTOPHEL / Collection ChristopheL via AFP
Vágólapra másolva!
Demi Moore újabb részleteket árult el a volt férje, Bruce Willis állapotáról.
Vágólapra másolva!

Demi Moore a The Drew Barrymore Show-ban népszerűsítette új filmjét, A szert, emellett azonban a volt férje, a súlyos beteg Bruce Willis állapotáról is ejtett néhány szót. 

Bruce Willis, Demi Moore
Bruce Willis és Demi Moore 1995-ben a Planet Hollywood megnyitóján
Fotó: Vince BUCCI / AFP / Vince BUCCI / AFP

A körülményekhez képest stabil az állapota"

– mondta a színésznő az afáziában és frontotemporális demenciában szenvedő Bruce Willisről, akinek ezek szerint az utóbbi időben nem romlottak látványosan a készségei. 

Korábban már előfordult, hogy Bruce Willis nem ismerte fel Demi Moore-t, a színésznő ezzel kapcsolatban adott tanácsot a gyerekeinek, Bruce Willisszel közös három lányának is: "Mindig azt mondom a gyerekeimnek, hogy arra koncentráljanak, épp hol tart a másik. Ne ragaszkodjatok ahhoz a képhez, hogy milyen volt régen, vagy ahhoz, hogy milyennek szeretnétek látni – csak azt nézzétek, hogy ki ő ebben a pillanatban" – magyarázta Drew Barrymore show-jában.

Milyen betegséggel küzd Bruce Willis?

Mint ismert, a színésznél 2022-ben diagnosztizáltak afáziát, ezért bejelentette, hogy visszavonul a színészettől – ez a betegség ugyanis gyógyíthatatlan, az érintettek beszédközpontja pedig sérül. 2023 februárjában frontotemporális demenciát állapítottak meg nála, ami tovább súlyosbította az állapotát, memóriaromlást, viselkedésváltozást okozott.

Bruce Willis családja mindenben támogatja a sztárt, mostani felesége pedig annyira elszánt, hogy még könyvet is ír a férje betegségéről. A várhatóan 2025-ben megjelenő, egyelőre cím nélküli könyvben Emma Heming-Willis elmeséli, hogyan élte meg a férje betegségét, a reményei szerint segíteni is tud majd azoknak, akik hasonló problémával küzdenek. 

Emma Heming-Willis nemrég új fejleményekről is beszámolt, amik akár a világsztár gyógyulásában is segíthetnek. "Részt veszek egy olyan egészségügyi vizsgálatban, amely az agy működését vizsgálja. Igazán reménykeltő dolgok vannak kilátásban, ami a neurodegeneratív betegségeket illeti" – írta egy Instagram-sztoriban augusztusban. 

Bruce Willisről épp a napokban készült pár friss lesifotó: a képeket itt tudja megnézni, alább pedig a Today összefoglalóját is megnézheti Demi Moore nyilatkozatáról.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!