Demi Moore nem szégyellte, hogy annyit keresett, mint Bruce Willis: „Ha ugyanannyi munkát végzek, miért ne tenném?”

Demi Moore, Bruce Willis, DemiMoore, BruceWillis
Fotó: Nortfhoto
Vágólapra másolva!
A 61 éves színésznő egykor Hollywood legjobban fizetett sztárja volt, és közel olyan jól keresett, mint volt férje, Bruce Willis. Demi Moore nem érezte úgy, hogy versenyezniük kéne, míg az emberek szerint igen.
Vágólapra másolva!

Hollywood és a színésznők egyenlőtlen fizetése, kimeríthtetlen téma még manapság is, amikor már sokszor ugyanazt vagy még magasabb gázsit kapnak az A-kategóriás színésznők, mint férfitársaik. Demi Moore a 90-es években Hollywood egyik legjobban fizetett sztárja volt Julia Roberts mellett. Náluk csak pár férfi, úgymint Arnold Schwarzenggerre, Sylvester Stallone vagy Demi exférje, Bruce Willis kapott többet egy-egy filmért. Akkoriban Demi Moore és Bruce Willis egy párt alkottak, ezért sokan úgy gondolták, otthon élet-halál verseny zajlik azért, hogy a most 61 éves színésznő tudja tartani a versenyt a multimilliomos férjével. 

Demi Moore,  DemiMoore, LA premiere of "The Substance"
Demi Moore már a töredékét keresi a 30 évvel ezelőtti fizetésének
Fotó: AFP

Mennyit keresett akkoriban Demi Moore?

Demi Moore a Sztriptíz című filmért 12,5 millió dollárt kapott, amit manapság is alig egy tucat színésznő, ha elkérhet filmenként Hollywoodban. Később ez a gázsi a G.I. Jane-nél 17,5 millióra is felugrott. Azonban Demi volt férje, Bruce Willis már simán 15-20 milliókat kapott, vagyis sztárgázsi ide, vagy oda, Demi hozzá képest kissé alul volt fizetve. A sajtó és a rajongók már akkor is fanyalogtak, de Demi egy The New York Times-nak adott interjújában elárulta, hogy tekint vissza a 90-es évekre.

Demi Moore, Bruce Willis, DemiMoore, BruceWillis
Demi Moore és Bruce Willis Hollywood legjobban fizetett párja volt
Fotó: AFP

Nos, a Sztriptízzel olyan volt, mintha a nőket, a G.I. Jane-nel meg, mintha a férfiakat árultam volna el. De szerintem az az érdekes, hogy közben én lettem a legjobban fizetett színésznő. Miért van az, hogy abban a pillanatban úgy kellett volna döntenem, hagyom rosszul érezni magam emiatt? Nem szívtam mellre! Azt hiszem, bárki, aki abban a helyzetben lett volna, hogy először kap ilyen egyenlő fizetést, valószínűleg elfogadta volna. De mivel olyan filmet készítettem, amelyben vetkőzés és meztelenség van, így rendkívül szégyelltem magam

mesélte Demi.

Demi Moore, Bruce Willis, DemiMoore, BruceWillis
Nem okozott feszültséget a gázsikérdés a kapcsolatukban
Fotó: Nortfhoto

Demi Moore vs. Bruce Willis?

Demi akkori kritikusai úgy gondolták, a színésznő azért vállalta el ezeket a testszégyenítő filmeket, hogy tudja tartani az iramot akkori férjével, az azóta afáziában és demenciában szenvedő Bruce Willis-szel, aki akkoriban 15-20 milliókat keresett egy-egy filmjével. A sztár szerint ez baromság, de próbálták rájuk húzni ezt a vizes lepedőt is.

Nem arról volt szó, hogy összehasonlítom magam vele. Igen, láttam, hogy milyen fizetést kapott! Valójában inkább arról volt szó: Miért ne lehetne? Ha ugyanannyi munkát végzek, miért ne tenném, hogy én is hasonlóan jó fizetést kérek? Ez semmivel sem másabb, mint amikor terhesen készítettem a Vanity Fair borítóját. Nem értettem, miért olyan nagy dolog ez, miért kell elrejteni a terhes nőket? Miért van az, hogy le kell tagadnunk, hogy szexelünk? Ez az a félelem, ugye, hogyha megmutatod a hasadat, az azt jelenti, hogy Istenem, szexeltél

fűzte hozzá Demi, akit október 10-től láthatunk a díjesélyes A szer című testhorrorban, ami 17,5 millióból készült, annyiból, amennyit Demi a G.I. Jane-ért kapott a 90-es években.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!